Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Miskolc: egyre romlik a közbiztonság a borsodi megyeszékhelyen

Balázs Ferenc

2020.09.22. 20:30

A miskolci közgyűlésben ellenzékben lévő Fidesz szerint a közbiztonság és a rendvédelem a legsikertelenebb városirányítási ágazat az elmúlt egy évben, és erről a baloldali városvezetés tehet.

Míg 2019 előtt Miskolcon a nyomortelepek felszámolása és a fészeklakók kilakoltatása egyértelműen a bűncselekmények számának jelentős csökkenését eredményezte, addig ez az elmúlt egy évben ez teljesen megváltozott.

Nagy Ákos, a Fidesz önkormányzati frakciójának vezetője kedden a borsodi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott:

Miskolc közbiztonsága szenved a kirívó, erőszakos bűncselekmények áradatától, annak ellenére, hogy a városi rendőrség „erőn felül teljesít, de hiába, mert a miskolci önkormányzatnál megtapasztalt szemléleti fordulat megnehezíti a rendőrség dolgát is.”

A várost irányító szivárványkoalíció pont az ellenkezőjét teszi annak, amit a józan ész diktálna. A miskolci ellenzéki városvezetés a nyomortelepek felszámolása helyett a bűnözés melegágyának tekinthető nyomortelepek pártjára állt. Ennek pedig már rövid távon is látni és érezni lehet a következményeit – hangoztatta a kormánypárti politikus.

A frakcióvezető kitért arra is, hogy ez a politikai hozzáállás a valódi oka annak, ami az utóbbi időben jellemzi Miskolcot. Elmondása szerint

a városvezetés szakmai hibájából fakadó probléma az, ami csendben asszisztál ahhoz, hogy újra visszaszivárognak a miskolci mindennapokba és a közterületekre a bűnözők, a hajléktalan-maffia, a „fészekrakók”, a nyomortelepi drogárusok, vagyis mindenki, akit sikerült 2010 után a városból kiszorítani.

Ezért is nagy a tétje az október 11-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os számú országgyűlési körzetben megrendezendő időközi választásnak. A választáson a kormány színeiben az elhunyt Koncz Ferenc volt polgármester lánya, Koncz Zsófia indul. Vele szemben a baloldal színeiben a jobbikos Bíró László indul, aki nyíltan antiszemita és rasszista megnyilvánulásairól vált híressé a közmédiában.

A „judapestező” és az izraeli turistákat „tetűcsúszdásoknak” nevező jobbikos politikusról nemrég az is kiderült, hogy vállalkozóként többször előfordult, hogy nem fizette ki az alkalmazottai bérét, és ha ezt számon kérték rajta, akkor lelövéssel fenyegetett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Meghosszabbították Ukrajnában a hadiállapotot, újabb magyar mentőcsapatok utaznak Törökországba

Meghosszabbították Ukrajnában a hadiállapotot, újabb magyar mentőcsapatok utaznak Törökországba

Orbán Viktor felszólította Brüsszelt az EU-csúcsot előkészítő videókonferencián.

A magyar mentőegység már három embert mentett ki a romok alól Törökországban

A magyar mentőegység már három embert mentett ki a romok alól Törökországban

Hamarosan a 116 főből és 19 mentőkutyából álló magyar mentőegység valamennyi tagja megérkezik Törökországba, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyszínen lévő alakulata már három embert mentett ki élve a romok alól, köztük egy gyereket – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden.

A világbajnok Magnus Carlsen nem akar orosz sakkozókat látni a versenyeken

A világbajnok Magnus Carlsen nem akar orosz sakkozókat látni a versenyeken

A sakkvilágbajnok Magnus Carlsen úgy véli, hogy az orosz játékosokat el kell távolítani a nemzetközi versenyekről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére