Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mirkóczkiék levelezése: „ne tagadd a holokausztot, inkább támogasd”

888.hu

2019.10.04. 16:40

Minősíthetetlen stílusban levelezett párttársaival a holokausztról Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője, az egri ellenzék közös polgármesterjelöltje.

„Kék Duna keringő” címen indították el a jobbikosok a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján azt a levelezést, amelyben Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő és több jobbikos politikus is a holokauszt áldozatain viccelődik. Az elemi.hu birtokába került jobbikos levelezés kendőzetlen őszinteséggel támadja és egyben tagadja a holokausztot.

A levélváltás [ami ITT található] Mirkóczki Ádámnak, a baloldali összefogás egri polgármesterjelöltjének levelével indul, amelyben a következőket írja:

Mirkóczki Ádám: „Idézek az M1 ma esti híradójából: »az auschwitzi haláltábor szűk hároméves működése során, mintegy kétmillió embert öltek meg…« Ez ugye azt jelenti, hogy három éven keresztül minden nap megöltek és porrá égettek 2000 embert! Ha egy nap kimaradt, akkor másnap már 4000-et kellett. Ez teljesen reális…”

Mirkóczki holokausztrelativizáló levelére elsőként Dobos Zoltán válaszolt, aki a levél születésének időpontjában a Jobbik sajtóosztályának munkatársa volt, jelenleg pedig a párt szócsöveként funkcionáló Alfahír újságírója. Dobos rövid, de durva választ adott Mirkóczki Ádámnak:

Dobos Zoltán: „Kérlek, ne tagadd a holokausztot! Inkább támogasd! :))))”

Mirkóczki nem válaszolt Dobos levelére, viszont a párt egyik alkalmazottja – aki nem közszereplő – a következőket írta:

Krisztina: „Igen, már számolgatni is jogsértő (kivéve ha a kárpit számolják a jogosultak:)))…”

A következő hozzászóló az a kipróbált antiszemita Balasi András volt, aki a levél megírásakor és még most is a Jobbik sajtóosztályának munkatársa, jelenleg pedig a főváros V. kerületében jobbikos önkormányzatiképviselő-jelölt. Ő egy cikkre hívta fel levelezőtársai figyelmét:

Balasi András: „Ez a hír tényleg óriási, az emléknap trollja a GYSEV…:-)))”

A Balasi által belinkelt cikk azzal foglalkozik, hogy 2014-ben emelkedett az utasok száma a GYSEV-nél, így a vasúttársaság járataival utazók száma meghaladta a hatmilliót.

A levélváltás címzettjei közt megtalálható a Jobbik jelenlegi elnökének, Sneider Tamásnak a felesége, és az antiszemita nézeteiről ismertté vált korábbi jobbikos országgyűlési képviselő, Kulcsár Gergely is, aki beleköpött a zsidó áldozatok Duna-parti emlékművébe. Kulcsár jelenleg a Jobbik Hajdú-Bihar megyei listájának második helyén szerepel.

Emlékezetes, nem ez az első antiszemita botránya Mirkóczki Ádámnak. 2013-ban például piros ultihoz hasonlította a holokausztot, ami mindent visz.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére