Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mintegy tízezer gyermek iskolakezdését szeretné segíteni a Katolikus Karitász

888.hu - MTI

2020.08.25. 21:40

Ilyenkor a baloldal valahogy nem kezd el „keresztényezni”.

Idén mintegy tízezer gyermek iskolakezdését szeretné segíteni a Katolikus Karitász augusztus elején indított segélyprogramjával – közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

A közleményben azt írták: a segélyszervezet önkéntesei folyamatosan állítják össze a csomagokat, iskolatáskákat, tanszereket és vásárlási utalványokat. A helyi Karitász-szervezetek önkéntesei országszerte több mint 800 településen látogatják meg a rászoruló családokat és tanszerek mellett élelmiszercsomaggal, ruhával is segítik őket, enyhítve ezzel az iskolakezdés terheit. Családokat segítő munkájukat a tanév első hónapjaiban is folytatni szeretnék – tették hozzá.

Kitértek arra is, hogy az Ormánságban – ahol különösen magas az iskolai lemorzsolódás aránya – nemcsak az iskolakezdési programmal, hanem a kisszentmártoni és tésenyi „Jelenlét pontokon” is az egész tanévben igyekeznek a családok mellett állni. Ezért heti rendszerességgel játszó- és meseklubot, különböző kézműves foglalkozásokat tartanak óvodásoknak és iskolásoknak, valamint gyógypedagógus foglalkozik azokkal a gyermekekkel, akik valamilyen tanulási nehézséggel küzdenek.

A segélyprogramhoz szeptember 15-éig várják a csatlakozókat – olvasható a Katolikus Karitász közleményében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére