Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mindent kiderítenek a magyar hatóságok Abdeslammal kapcsolatban

Bokor Gábor

2017.08.14. 09:28

A franciák kérésére tovább vizsgálják a magyar hatóságok Salah Abdeslam magyarországi kapcsolatrendszerét. Mindenkit megpróbálnak azonosítani, aki akár csak egyszer is kapcsolatba került a terroristával.

Salah Abdeslam azután, hogy Szíriába ment az Iszlám Államhoz harcolni, 2015-ben a migránshullámmal tért vissza Európába. A terrorista bizonyítottan 13 társát szállította Nyugat-Európába, ahol három terrortámadásban vettek részt, és az útvonalat feltérképező algériai Bilal C., a belga Ayoub El Khazzani, valamint Abdeslam kivételével valamennyien életüket vesztették.

Abdeslam és társai jelenleg vizsgálati fogságban vannak.  

A marokkói származású francia férfi vezette csoport mind a tizennégy tagja részt vett a 2015. november 13-án Párizsban, illetve a 2016. március 22-én Brüsszelben elkövetett terrorcselekmények előkészületeiben és végrehajtásában.

Két évvel ezelőtt háromszor járt Magyarországon Salah Abdeslam. Első alkalommal néhány napot a Keleti pályaudvar közelében, egy migránsokat segítő szervezet aktivistájának a lakásában töltött. Akikért jött, azok Kelebiánál léptek Magyarországra. A magyar feltöltőkártyás mobiltelefonjaikat Kiskőrösön egy számukra tolmácsoló, ám a hivatalos tolmácslistában nem szereplő férfi vásárolta nekik – írja a Magyar Idők.

Abdeslam 2015. szeptember 17-én három férfit vitt magával Budapestről. Õk voltak azok, akik a Bataclan nevű szórakozóhely ellen követtek el terrortámadást. A merénylők a migránsok közé vegyülve érkeztek a Keleti pályaudvarhoz. Abdeslam belgiumi bűntársa 2015. szeptember 16-án ezer eurót utalt át a Western Union pénzátutalási rendszeren, a pénzt Omar Mostefai vette fel hamis okmány felhasználásával a Keleti pályaudvar közelében, a pénzfelvételben egy segélyszervezet aktivistája segített. Abdeslam indulás előtt a Rákóczi úton egy szállodában lakott.

Tavaly a 888.hu is bejárta Brüsszel főként muszlimok lakta negyedét, Molenbeeket, ami az európai dzsihadisták egyik gócpontja. Az ott készült riportot itt tudod megnézni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére