Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mindenki jól jár a Városliget megújításával

Tóth Dalma

2017.04.02. 21:48

A családosok, a kerékpárosok és a kutyások is. Több száz javaslat érkezett a Városliget parkjának megújításával kapcsolatosan, aminek nagy részét beépítik a szakemberek a végleges tervekbe.

A nyertes cég pályázatában kiemelt figyelmet szentelt a ligethasználók véleményének illegve azokénak, akik a Liget fenntartásában részt vesznek. Több mint 118 intézmény képviselőjétől érkezett be javaslat az átalakításokhoz. Az 558 ötletnek 90 százaléka be fog épülni a megvalósításba.

Néhány ötlet azonban valószínűleg kimarad majd, ilyen például az extrém sportokkal, vagy a motorversenyek szervezésével szemben támasztott igény, amelyekről egyelőre úgy látják, hogy a Ligetben nem megvalósíthatóak.

Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója, a Liget Budapest Projekt részét képző kert- és tájépítészi feladatok miniszteri elárulta azt is, hogy a javaslatok közül a legtöbb komfortlétesítményekkel foglalkozott, így például a közvilágítással, ivókút, hulladékgyűjtő pihenőhelyek kialakításával, elegendő illemhelyekkel vagy kutyapiszok-gyűjtőkkel, illetve a kerékpárkölcsönzéssel.

A szakemberek folyamatosan egyeztettek különböző szervezetekkel, valamint a kutyásokkal és a kerékpárosokkal is.

A vakokkal és csökkent látókkal zajlott egyeztetésen például a tervezői stratégia is megváltozott, hiszen egy javaslat szerint a számukra fenntartott kertbe mások is bemehettek volna, ám a csoport jelezte, biztonságérzetüket zavarná, ha mások is beléphetnének így inkább úgy döntöttek: zártabb térként marad a kert, a tervezők ezt elfogadták.

A kutyások magasabb komfortot nyújtó területeket szerettek volna kutyafuttatókkal, kisebb tematikával vagy épp kutyazuhanyzóval. A kéréseket figyelembe véve a Ligetben lesznek olyan részek, ahol majd lehet póráz nélkül kutyát sétáltatni.

(Híradó, Kossuth Rádió)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére