Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mindenki elégedett: hatalmas béremelés a BKV-nál

Bokor Gábor

2017.05.02. 19:28

A szakszervezetek sikeresen aláírták a bérmegállapodást a közlekedési vállalattal, aminek köszönhetõen az utóbbi évek legnagyobb mértékû bérfejlesztése valósul meg a társaságnál.

A BKV kedden jelentette be, hogy a szakszervezetekkel megállapodtak a béremelésről.  A paktum értelmében a közlekedési vállalat január elsejéig visszamenőleg átlagosan 15 százalékos bérfejlesztést hajt végre, amelyből 10 százalék alapbérfejlesztés, 5 százalék pedig bérfelzárkóztatás célját szolgálja.

A BKV közleménye szerint jelentős mértékben emelkedik a járművezetők és a szakmunkások bére.

A megállapodás a munkaerő-piaci helyzet javításának érdekében a szellemi munkavállalók piaci bérszínvonaltól eltérő béreinek felzárkóztatását is rendezi a felhasználható források nyújtotta lehetőségeken belül"

– áll az MTI-nek elküldött közleményükben.

A felek már hosszú hetek óta tárgyaltak egymással, az egyezséget pénteken jelentette be Tarlós István főpolgármester. Két szakszervezeti szövetség még sztrájkot is bejelentett.

A közlekedési vállalat ezután adta be a 10+5 százalékos béremelési javaslatot. Ezt követően a két érintett, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) és a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) felfüggesztette a sztrájkot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére