Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Minden osztályteremben lesz wifi, okostelefonon lehet majd dolgozatot írni

Békési Marcell

2019.10.10. 11:35

Fejlődik az oktatás!

A Magyar Nemzetnek nyilatkozott Solymár Károly, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára, aki elmondta, hogy minden osztályterembe gyors vezeték nélküli internetet visz a kormány, hogy a tanároknak legyen hozzáférésük a digitális tananyaghoz, internetes forrásokhoz.

Az iskolai internetelérést két országos beruházás keretében építik ki. A program már egész jól halad: a fővárosi és Pest megyei iskolák harmadában már befejezte a munkálatokat a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség, és a legtöbb vidéki osztályteremben is van már működő wifi.

A wifi és az okostelefon használata természetesen a tanártól függ, de szeretnék megadni minden pedagógusnak a lehetőséget, hogy éljen a technika adta eszközökkel, például okostelefonon írathasson dolgozatot.

A helyettes államtitkár szerint a diák figyelme nem azon múlik, hogy nála van-e a telefonja vagy nincs, hiszen levelezni és amőbázni lehet mobil nélkül is. Az új internet viszont biztonságos lesz, és meg lehet rajta határozni, hogy a diák mely tartalmakhoz férhet hozzá, melyekhez nem.

A kormány egyébként nem tervezi, hogy minden tanulónak saját táblagépet vegyen, hiszen ez elvárhatatlan követelés lenne, „ellenben ma már a diákok nagyobb részének lapul a zsebében, táskájában okostelefon, tablet, s ez a jövőben még inkább így lesz” – nyilatkozta.

Összességében 3500 iskolába fognak gyors internetet szállítani, kisebbekbe másodpercenként száz megabites, nagyobbakba egy gigabites sávot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére