Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Milliókat költ havonta ügyvédekre a DK-s újbudai önkormányzat

Ányos Miklós

2020.01.11. 21:15

Amint lejárt a XI. kerület Czeglédy Csabával kötött szerződése, a gyurcsányista városvezetés azonnal újat kötött egy olyan ügyvédi irodával, melynek vezetője szintén vádlott volt egy korábbi, helyi ingatlanügyben.

A DK szerint az önkormányzat célja, hogy a lehető legkevesebbet költse jogászokra, egyelőre ez a cél nem látszik teljesítettnek, mivel csak négy megkötött szerződés értéke havi szinten több, mint 4 millió forint.

A Hír TV beszámolója szerint tavaly novemberben kötött szerződést Újbuda DK-s vezetésű önkormányzata Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával. A milliárdos csalás miatt eljárás alá vont korábbi politikus feladata a hivatal szerződéseinek átvilágítása, és a helyi média jogi ellenőrzése volt. A megbízás két hónapra szólt, és szerződéseként havi félmilliót fizetett az önkormányzat. Czeglédy alkalmazása még az ellenzék (helyi Momentum) szerint is botrányos volt.

Mint az a napokban kiderült, az önkormányzat újfent egy korábban büntetőeljárás alatt álló ügyvéddel kötött szerződést. Újbuda polgármestere László Imre azt a Zala Lászlót bízta meg, aki korábban harmadrendű vádlott volt egy, a kerületet érintő ingatlanügyben, ráadásul 2010-ig az addigi szocialista polgármesternek dolgozott. A megállapodások szerint Zala ügyvédi irodája látja el az önkormányzat általános jogi képviseletét, illetve ingatlan- és vagyongazdálkodási ügyekben is közreműködik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére