Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Milliókat keresett a Jobbik azzal, hogy Szávay és Staudt nem mondott le idõben

Sümeghi Lóránt

2019.02.09. 12:20

Nagyjából 10 millió forintot keresett a Jobbik azzal, hogy két képviselõje, az arannyal összefüggõ gazdasági bûncselekménnyel hírbe hozott Staudt Gábor és a zsidózó Szávay István valójában csak hetekkel késõbb mondott le, és adta vissza mandátumát, mint ahogy azt bejelentette.

Az Origo információi szerint egyértelmű, hogy a Jobbik két vállalhatatlan botrányba keveredett képviselője, az arannyal kapcsolatban elkövetett, költségvetési csalással hírbe hozott Staudt Gábor és a zsidó nő megverésével dicsekvő Szávay István azért húzta a lemondását hosszú ideig még a bejelentése után, hogy a Jobbik többmilliós támogatáshoz jusson, és ők is felvehessék még a fizetésüket. Mint írják, miután a két képviselő január 31-én nagy nehezen végre lemondott, kiszámolható, mennyit kerestek a lemondás szabotálásán. A párt hasznát a működési, ellátási, alkalmazotti és frakcióbérkeret és a 10% tartalék alapján lehet kiszámítani.

Mindent egybevetve közel 10 millió forintra jött ki az összeg – ennyit nyert a Jobbik a lemondás szabotálásán. 

De jól járt a két képviselő is az időhúzással, az ő hasznukat a parlament honlapján megtalálható táblázatból lehet kisakkozni.

A zsidózása miatt lemondott Szávay István 2 449 724 Ft tiszteletdíjat vágott zsebre azáltal, hogy decemberben és januárban még képviselő volt. Az egyéb juttatásokra vonatkozó kerete erre a két hónapra – üzemanyag-elszámolás nélkül – mintegy 1 960 200 Ft volt. Ha valóban benyújtja a lemondását, amikor azt Facebook-oldalán bejelentette, akkor a számítások szerint legfeljebb 94 848 Ft keretösszeget vehetett volna igénybe, azaz így 1 865 352 Ft-os keretösszegtől esett volna el. Szávay István december 3-án jelentette be lemondását, aztán előbb december 31-re, majd január 31-re módosította. A pénzügyi adatokból látszik, miért.

De jól megjutalmazta még magát Staudt Gábor is. Amennyiben Facebook-bejegyzése napján – december 18-án – benyújtja lemondását, akkor december és január hónapra összesen 1 617 868 Ft tiszteletdíjtól esett volna el. Az egyéb juttatásokra vonatkozó kerete a két hónapra – üzemanyag-elszámolás nélkül – mintegy 1 960 200 Ft volt. Ha aznap benyújtja a lemondását és visszaadja mandátumát, akkor számításaink szerint legfeljebb 569 090 Ft keretösszeget vehetett volna igénybe, így legalább 1 391 110 Ft-os kerettől esett volna el.

Botrány hátán botrány

Szávay István belebukott a zsidózásba: a Hír TV november végén közölt egy hangfelvételt arról, hogy a harmadik parlamenti ciklusát töltő Szávay István a párt egyik tisztújító kongresszusán párttársai előtt azt állította: előző nap lezsidózott, majd megütött egy nőt egy budapesti szórakozóhelyen, miután az azt mondta, hogy nácibűz van. A politikus megerősítette a hangfelvétel valódiságát, de hozzátette, hogy a beszélgetés során csak viccelt. Akkor azt ígérte, hogy lemond, de ezt majdnem két hónapig nem tette meg.

Képviselőtársa, Staudt Gábor pedig a Facebook-oldalán magánéleti okokkal magyarázta, hogy lemond parlamenti mandátumáról. Ugyanakkor ismert: az ügyészség utasítására az adóhatóság nyomozást rendelt el abban a milliárdos áfacsalási ügyben, amellyel hírbe hozták a jobbikos honatyát is. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére