Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Milliárdokkal támogatja a kormány a békási piac felújítását

Pörge Béla

2016.09.19. 16:38

Tavaly is kapott már pénzt a projekt, ami régi vágya a III. kerületieknek.

Varga Mihály hétfőn Békásmegyeren bejelentette, hogy a kormány 3,5 milliárd forinttal támogatja a békásmegyeri piac felújítását.

A nemzetgazdasági miniszter, aki egyben a III. kerület fideszes országgyűlési képviselője is, a Heltai Jenő téren tartott sajtótájékoztatót.

Elmondta, hogy a kormány további 3,5 milliárd forinttal támogatja a piac és környéke felújítását, fejlesztését, amely kiegészíti a Heltai Jenő tér gazdasági és kereskedelmi célú megújításához tavaly biztosított egymilliárd forintot.

A békásmegyeri piac felújításának kérdése már hosszú évek óta fontos kérdés a III. kerületben, korábban több kampányban is előkerült már a kérdés, most úgy tűnik, végre tényleg történik valami.

A sajtótájékoztatón Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Bús Balázs elmondta, hogy a 10 ezer négyzetméteren megvalósuló létesítményben az őstermelői piac mellett összesen 109 üzletnek jut majd hely. Hozzátette: a kerület vezetésének célja, hogy a kerület lakóinak olyan közösségi tereket biztosítsanak, ahol a találkozásokra is lehetőségük adódik. A békásmegyeri piac egyszerre lesz kereskedelmi és közösségi szempontból is funkcionális épületegyüttes, egyszersmind fejlesztéseik zászlóshajója.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére