Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migránsbiznisz

Nagy Gábor

2019.04.13. 16:08

Hatalmas üzlet a migráció Görögországban - derítette ki az Informátor. A Hír TV oknyomozó mûsora bemutatta, hogy több gazdasági szektor is profitál a bevándorlásból. A Szalonikibe érkezõ idegenek rengeteg pénzt költenek a különféle üzletekben, vendéglátóhelyeken. Emellett még a legnagyobb görög telefonszolgáltató és az ingatlanpiac is hasznot húz a migránsokból.

Ez egy új SIM-kártya, Cosmote. 12 euróba kerül és ezzel aktiválni tudom neked az internetet és a telefonhívásokat.” 

Az ajánlat nem egy üzletben hangzott el, hanem Szaloniki egyik forgalmas útja mellett. Görögország egyik legnagyobb mobilszolgáltatója az utcán árulja szolgáltatásait a bevándorlóknak. A gerillaértékesítésre azért van szükség, mert így nem kell megmutatniuk a migránsoknak az egyébként nem létező személyazonosító okmányaikat. 

A multik mellett a helyi vállalkozások is profitálnak a bevándorlásból, az országba érkezők rengeteget költenek a különféle üzletekben, vendéglátóhelyeken. Költségeiket migránskártyáikkal fedezik. Az Informátor stábja több olyan bevándorlóval is találkozott, akik arról beszéltek, hogy 120-150 euróig terjedő összeget kapnak minden hónapban a kártyáikra. A támogatási rendszert az Európai Bizottság az ENSZ finanszírozza.

Az Európai Unió adófizetőinek pénzét a migránsok lakásbérlésre is költik. Az Informátor három olyan pakisztáni fiatalt is talált, akik albérletben laknak a Szaloniki külvárosában található befogadótábortól körülbelül egy kilométerre. 

“- Ti itt éltek? A táborban vagy itt?

- Itt.

- És szeretnétek Németországba menni? 

- Talán.

- Talán. Hogy tudtátok kibérelni ezt a lakást?

- 200 euró. 

- 200 euró havonta? 

- Igen.

- Gondolom jobb, mint a tábor. 

- Igen.”

A különféle segélyekből, juttatásokból van akinek arra is telik, hogy ameddig kieszelje hogyan tud illegálisan eljutni Németországba, addig albérletben lakjon. 

A migránsokat már a különféle szekták is megkörnyékezték. A Jehova tanúi arab nyelvű ismeretterjesztő videóval akarja megtéríteni a muszlimokat, nincs könnyű dolguk, hiszen a muzulmánok eléggé ragaszkodnak a vallásukhoz. 

A bevándorlás hatalmas üzlet, emiatt valószínűleg egyhamar nem is fog véget érni.

A Szalonikiben várakozó bevándorlók többsége Németországba akar eljutni. Múlt hétvégén össze is állt a migránskaraván, amelyet levert a görög rendőrség. Csak idő kérdése, hogy a bevándorlók mikor próbálkoznak újra.
Az Informátor teljes adása:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére