Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migrációs válsághelyzet van Magyarországon

888.hu

2016.03.09. 13:08

Az egész ország területére kiterjedõ migrációs válsághelyzetet hirdetett ki a kormány.

Egész Magyarország területére kiterjedő migrációs válsághelyzetet hirdetett ki a kormány.

A kormány arra reagált, hogy éjféltől kezdve Szlovénia, Horvátország és Szerbia is szigorításokat vezetett be határain. Ezen országok csak érvényes útlevéllel és vízummal rendelkező menedékkérőket engednek be területükre, vagyis a rendkívüli intézkedések megfelelnek a schengeni rendszer elvárásainak.

Migrációs válsághelyzet elrendelése miatt rendőröket és 1500 katonát vezényelnek a határ mellé és felkészülnek a reagálóképesség növelésére. Tervezési munkálatok is megkezdődtek: szükség esetén utat építenek a gyorsabb közlekedés érdekében, valamint biztosítják a határszakaszok áramellátását is az éjszakai világítás érdekében.

A döntést Pintér Sándor jelentette be szerdán, Budapesten. A belügyminiszter azzal indokolta a migrációs válsághelyzet kihirdetését, hogy nem tudni, milyen reakciók vált majd ki a 10 ezer ott rekedt illegális bevándorlóból a nyugat-balkáni útvonal lezárása.

Egyelőre nem kértek többletjogosítványt, a rendőrség és a honvédség a törvény keretein belül el képesek fenntartani a rendet. A források is rendelkezésre állnak, az útépítéshez szükséges 7,3 milliárd forint előteremtéséről a kormány feltételesen már döntött.

Tíz napon belül elkészülhet a kerítés a román határon, mert a kerítésanyag odaszállítása és a határvonal megtisztítása hamarosan megkezdődik. Egyelőre azonban nincs erre szükség, és Románia belügyminisztere garantálta, hogy országán nem fognak keresztülmenni migránsok.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére