Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migráció sújtotta Leszbosz szigetén járt a Hungary Helps

888.hu

2021.07.08. 22:00

A migránsok által tönkretett görög templom újraszentelésén volt Azbej Tristan államtitkár.

 

Azbej Tristan államtitkár az MTI-nek telefonon elmondta: a magyar kormány tavaly arról értesült a magyarországi görög kisebbségi önkormányzattól, hogy

a görögországi Leszbosz szigetén illegális migránsok megszentségtelenítettek, megrongáltak, és felgyújtottak több templomot.

Ezek közül három különösen súlyos károkat szenvedett.

Hivatalos megbeszélésein a város és a környék régiós vezetői elmondták, milyen pusztítást és károkat okozott az elmúlt 5-6 évben az itt élő közösségnek az illegális migráció. „A templomokat és kápolnákat ért támadások csak a jéghegy csúcsát” jelentik – fogalmazott Azbej Tristan, hozzátéve, hogy a bűnözés és a garázdaság is megkeserítette az itteniek életét. Van olyan helyi asszony, akit saját házában késes támadók raboltak ki, és általában tönkretették az itt élő emberek megélhetését.

A sziget lakói túlnyomórészt turizmusból, illetve az olajbogyó-ültetvényekről származó olívaolaj előállításából éltek. A helybéliek elmondták az államtitkárnak,

hogy a turistákat elüldözte az illegális migránsok jelenléte, az olajfákat pedig maguk a migránsok kivágták és tűzifának használták,

a migránsok közössége pedig agresszív iszlamista terjeszkedésbe kezdett.

A helyi migránscsoportok maguk között bevezették a sária alapú törvénykezést, illetve megrongálták a keresztény templomokat és kápolnákat – tájékoztatták Azbej Tristant a helyiek. Azt is elmondták, hogy a görög sziget vezetői úgy érzik, Európa magára hagyta őket és nem vette figyelembe az ő érdekeiket:

nem segítettek megállítani az illegális migrációt, illetve szolidaritást csakis az illegális bevándorlók irányába mutattak.

Azbej Tristan elmondta az MTI-nek: jellemző az itteni politikai helyzetre, hogy míg a helyi közösségek tagjai és vezetői köszönetet mondtak a magyar kormányzatnak és nagyon örültek az államtitkári látogatásnak, addig a legnagyobb görög baloldali párt, a Sziriza az európai és a magyarországi baloldal hangvételét és üzeneteit visszhangozta. Egy gyalázkodásokkal tarkított, ellenséges hangvételű közleményt adtak ki az államtitkári látogatás kapcsán, és támadták a helyi egyházi vezetőket, beleértve Jakovosz metropolitát is, aki a magyar küldöttséget fogadta – tette hozzá Azbej Tristan.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Brutális árvíz Délkelet-Ausztráliában, hőség és aszály Európában

Brutális árvíz Délkelet-Ausztráliában, hőség és aszály Európában

A sok eső árvizet okozott Délkelet-Ausztráliában, emiatt például Sydney délnyugati részén több ezer embert szólítottak fel a hatóságok, hogy hagyja el az otthonát – jelentették hírügynökségek.

A lakossági energiaárak korlátozását sürgeti a német szakszervezetek szövetsége

A lakossági energia árának korlátozását sürgeti a legnagyobb német munkavállalói érdekképviselet, a szakszervezetek országos szövetsége (DGB).

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére