Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Mi nem kezelni, hanem megállítani akarjuk a migrációt”

888

2020.10.01. 10:28

Erről is beszélt a Die Zeit német lapnak adott interjújában Varga Judit igazságügyi miniszter.
A migrációs politika külső dimenzióira kell fókuszálni, a segítséget kell odavinni, ahol a problémák keletkeznek, nem a problémát kell Európába hoznunk. Nem meghívót kell küldeni a világ minden részére, hanem világossá kell tenni, hogy Európába csak azok léphetnek be, akiknek a genfi egyezmény alapján jár a menekültstátusz, és nem biztonságos harmadik országból érkeznek. Minden menedékjogi kérelemről Európán kívüli tranzitzónákban vagy hot-spotokban kellene dönteni, így senki nem kockáztatná az életét az emberkereskedők csónakjain való tengeri átkeléssel.”
Magyarországon mi döntjük el, hogy kikkel akarunk együtt élni, Nyugat-Európában már sok ország elkésett ezzel a döntéssel.

A szolidaritásnak számtalan formája van. Magyarország például részt vesz a békefenntartó missziókban, és határkerítést épít. Ezekből az unió minden tagállama profitál – nyilatkozta Varga Judit a lapnak.

A jogállamisági eljárásokban továbbra is a tagállamoké a végső szó, nem az Európai Bizottságé. Az uniós szerződések nem teszik lehetővé a bizottság számára, hogy a tagállamok jogállamisági helyzetét elemezze. Vera Jourová bizottsági alelnök Magyarországra és a magyar emberekre tett kijelentései elfogadhatatlanok, továbbra is elvárjuk, hogy távozzon a pozíciójából.”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére