Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mi lesz Európával, eltűnik vagy sikerül megmenteni az örökségét?

Bokor Gábor

2019.06.10. 10:35

Ez volt A nyolcas vasárnap esti adásának a fő témája. A műsor vendége állandó publicistánk, Szentesi Zöldi László volt.
Vasárnap este nyolckor ismét A nyolcas volt a HírTV-n. A tegnapi adás fő kérdése az volt, hogy hol kezdődik és hol ér véget Európa, hova vezethet a puhaság diktatúrája, hogyan védhetjük meg mégis alapvető értékeinket, és mit jelent egyáltalán európainak lenni? G. Fodor Gábor, portálunk főszerkesztője, a műsor vezetője ezúttal Szentesi Zöldi Lászlóval, állandó publicistánkkal és a Demokrata főmunkatársával beszélgetett.
Olyan korszakfordulóhoz érkeztünk, ahol néhány éven belül választ kaphatunk arra a kérdésre, hogy az általunk megismert eddigi Európa végleg eltűnik-e, avagy sikerül megmenteni az örökségét
– mondta Szentesi Zöldi.
Az újságíró a Notre-Dame leégését isteni jelként fogta fel, amely arra figyelmeztet, hogy nem elég foglalkozni valamivel, sőt cselekedni, de a tetteinkért vállalnunk kell a következményeket.
A kontinens romlása – eszmetörténeti alapon – a felvilágosodás kezdetéhez köthető, mert néhányan ebben az időszakban gondolta úgy néhány ember, hogy a katolikus egyházzal szemben valami újat kell nyújtania, illetve az egyéni jogokba kell kapaszkodnia
– fogalmazott, majd hozzátette, hogy később ez volt a modern, gyilkos ideológiák alapja is.
Véleménye szerint jelenleg rengeteg tiltás veszi körül az embereket, amely a politikai korrektség rendszere. Azok, akik ezt erősítik, azt propagálják, a szabadság miatt teszik.
G. Fodor Gábor a beszélgetés folyamán visszakanyarodott Európa pilléreihez, amelyek ma megkérdőjeleződni látszanak. Ilyen pillér elsősorban a nemzet fogalma is, amivel kapcsolatban adja magát a kérdés: meghaladható a ,,nemzet”?
Szentesi Zöldi László szerint két út van: a nemzetek önszerveződése és a birodalmak kategóriája. Utóbbival kapcsolatban az újságíró kijelentette: a birodalmak elmúlnak, az intézményrendszerek változnak, de amennyiben a történelmi tapasztalatainkra hagyatkozunk, beláthatjuk, hogy a nemzeti kötelék mindig erősebb.
A műsort itt tudjátok megnézni:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére