Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel megköszönte Magyarországnak a német egyesítéshez való hozzájárulást

Pörge Béla

2019.08.19. 13:00

Angela Merkel Sopronban, a páneurópai piknik harmincadik évfordulójának alkalmából tartott istentiszteleten beszélt erről.

Merkel arról beszélt Sopronban, hogy a páneurópai piknik célja az európai béke megünneplése volt, ám sok keletnémet tartózkodott Magyarországon, akik értesültek a rendezvényről, így lett a piknikből keletnémet menekültáradat és egyben világraszóló esemény.

Fotó: MTI

Merkel szerint mindenki emlékezett arra, hogyan tiporták el a szabadságot a szovjet érában 1989 előtt, de a magyar határőrök 1989-ben nem lőttek a keletnémet menekültekre, ezzel hatalmas bátorságról tettek tanúbizonyságot. Kiemelte, hogy Németország egyesülése ezzel kezdődött és a berlini fal leomlásával ért véget, ezzel befejeződött Európa megosztottsága.

A német kancellár arról is beszélt, hogy a szabadság iránti vágyat nem lehet elnyomni.

Mi, németek mindig nagy hálával és köszönettel tartozunk a magyaroknak az akkori tetteikért

– fogalmazott Merkel, majd hozzátette, hogy a keleti blokk többi országában is köszönettel tartozunk azoknak, akik küzdöttek a diktatúra ellen.

Sopron a példája annak, hogy mi mindent el tudunk érni, ha kiállunk az értékeink mellett. Sopron a szimbóluma a humánus Európának

– tette hozzá a kancellár.

Egy nemzet jóléte mindig függ a teljes Európa jólététől, Európa csak annyira tud erős lenni, amennyire a vitás kérdésekben tudunk kompromisszumot kötni. Ma Magyarország és Németország közösen alakítja a jövőt egy egységes Európában. Menjünk tovább a szabadság és az egység útján, ebben nekem is erőt adhat, ha visszaemlékezünk a páneurópai piknikre

– jelentette ki Angela Merkel, aki beszédét azzal zárta, hogy németül, majd magyarul köszönte meg a harminc évvel ezelőtti határnyitást.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Csaknem félmillió, tartózkodási engedéllyel nem rendelkező afgán migráns tért haza idén

Csaknem félmillió, tartózkodási engedéllyel nem rendelkező afgán migráns tért haza idén

Több mint 464 ezer „nem dokumentált” afgán migráns tért haza Pakisztánból, Iránból, Törökországból és az Európai Unióból az idei évben – tájékoztatott a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) csütörtökön.

Nemsokára bármelyik öltözőben szembejöhet egy transznemű

Nemsokára bármelyik öltözőben szembejöhet egy transznemű

Egy chicagói úszó gimnazistalány könnyek között panaszkodott a transzneműekre, miután engedélyezték nekik, hogy korlátlanul használhassák bármelyik öltözőt.

Szijjártó: a migrációs helyzet egyre súlyosabb, százezren torlódtak fel a Balkánon

Szijjártó: a migrációs helyzet egyre súlyosabb, százezren torlódtak fel a Balkánon

Szijjártó Péter csütörtökön Bécsben a Migrációs Politikát Fejlesztő Nemzetközi Központ (ICMPD) magas szintű paneljében beszélt a Nyugat-Balkán helyzetéről.

A strasbourgi bíróság a magyar kormánynak adott igazat

A strasbourgi bíróság a magyar kormánynak adott igazat

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) Nagykamarája két menedékkérő ügyében másodfokon megállapította, hogy a tranzitzónában való tartózkodás nem számít jogellenes fogva tartásnak és a tranzitzónában való elhelyezés körülményei nem ütköznek az embertelen bánásmód tilalmába.

OKJ-s imámképző indul Németországban

OKJ-s imámképző indul Németországban

Megkezdődik a muszlim hitszónokok, azaz imámok képzése a német állami felsőoktatásban, az első kísérleti projekt csütörtökön indul az osnabrücki egyetemen – írta az Osnabrücker Neue Zeitung (NOZ) című német lap.

Már több, mint ötven sportolónk jutott ki a tokiói olimpiára

Már több, mint ötven sportolónk jutott ki a tokiói olimpiára

Ötvennégyre nőtt a magyar kvóták száma a jövő évi tokiói olimpiára azzal, hogy szerdán kiderült, Magyarország egy kerékpárost indíthat a férfiak mezőnyversenyében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére