Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel már nem Európa királynője, a klímahájp pedig egy világvégevallás

Bokor Gábor, Nagy Gábor

2019.07.25. 12:42

Kerekasztal-beszélgetés a tusnádfürdői Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborból, melyen a központi téma Európa jövője, a klímapolitika, illetve a migráció volt.
Győztek-e a migránspártiak az EU-ban?

Ez volt a címe annak a csütörtöki háttérbeszélgetésnek, melyen Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője, Kiszelly Zoltán, a XXI. Század Intézet regionális igazgatója, illetve Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára vett részt. A moderátor Bohár Dániel, a Hír TV Informátor c. műsorának készítője volt.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Először Boris Johnson kormányfői kinevezése került kivesézésre. Ezzel kapcsolatban Nógrádi György előbb adott egy kis történelmi kitekintést az Európai Unió (EU) és Nagy-Britannia viszonyáról, majd arról beszélt, hogyan lett a brit közvélemény EU-ellenes. A szakértő szerint ez a protesthangulat 2016-ban ért a csúcsra, mikor a britek a kiválásról szóló népszavazáson „hátat fordítottak Brüsszelnek”. Nógrádi később úgy folytatta: Theresa May korábbi brit kormányfő megbukott, hiszen maradáspárti volt, azonban David Cameron távozása után neki is kilépés mellett kellett állnia, épp ezért hiteltelenné vált. A szakértő szerint egyértelmű, hogy Boris Johnson újdonsült kormányfő tartani fogja magát a népakarathoz, és bármi áron ki fogja vezetni Nagy-Britanniát az Európai Unióból.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Bohár Dániel ezt követően a klímavédelemről, a klímatémáról kérdezte a vendégeket, de szóba került az is, hogy hogyan erősödhettek meg a zöldpártok és a zöldmozgalmak. Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője szerint Nyugaton „a konzervatív politika nem elég szexi a fiataloknak”, a Zöldek Németországban meg tudták szólítani a fiatalokat, nagyon aktívak jelenleg is a közösségi oldalakon, fiatalosak, és ezzel bizony tarolni tudtak.

Atomellenesek, ideológiát csomagolnak környezetvédelembe csomagolva. Bevezették a genderbeszédet. Becsomagolnak a környezetvédelembe olyan keserű pirulát, amit a következő generációnak kell lenyelnie

– fogalmazott, majd azzal folytatta, a 16 éves svéd Greta Thunberget egyszerűen kihasználja a zöldpolitika.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Fiataloknál kialakul egy szorongás, hogy az az érzés legyen meg bennük, hogy nem érdemes szülni a felperzselt földön – tette hozzá a szakértő. Spöttle szerint a konzervatívoknak fel kell mutatni valamit, jobban ki kellene hangsúlyozniuk, hogy ők is tesznek a klímavédelemért, így tudnak a későbbiekben szavazatot szerezni.

Erre egyébként Bohár Dániel azzal reagált, hogy a német emberekben egyfajta jóvátételi érzés van, mert bár megveszik a környezetszennyező dízel BMW-t, mégis a zöldekre szavaznak.

A pokolba vezető út a zöldekkel van kikövezve

– vágta rá Spöttle.

Kiszelly Zoltán, a XXI. Század Intézet regionális igazgatója ennél a pontnál kapcsolódott be a beszélgetésbe. Mint mondta, a kutatások szerint (2015 óta) a migrációs nyomás, illetve az ezzel járó terrorizmus miatt aggódnak leginkább az európaiak. A szakértő (reagálva a Zöldek „sikerére”) szerint a ma több helyen tapasztalható rendkívüli időjárási jelenségeket soha nem látott médiahájp övezi, érdekesnek nevezte, hogy pont az EP-választás alatt indult el egy klímahájp.

Ekkor karolta fel a média Greta Thunberget, ekkor indultak a klímatüntetések

– fogalmazott Kiszelly. Úgy fogalmazott, hogy a klímahájp egy világvégevallás, amibe a fiatalokat próbálják belevinni, ebbe kergetik a fiatalokat, hogy háttérbe szorítsák a migrációs témát.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Erre Georg Spöttle úgy reagált, hogy komoly baj van a mainstream médiával, mert míg a szélsőjobboldali veszéllyel folyamatosan riogatnak, addig a szélsőbaloldalról nem beszélnek, az Antifa nem kerül szóba, mivel szerintük ez nem probléma.

Idő kérdése, hogy mikor lesz megint egy radikális szervezet, mikor gyilkolnak majd meg egy műanyagiparos gyárigazgatót a környezetvédelemre hivatkozva

– mondta Spöttle.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Nógrádi György az Európai Bizottság (EB) újdonsült elnökéről, Ursula von der Leyenről azt mondta, hogy ő egy önálló személyiség, nem kötődik Angela Merkel kancellárhoz. A szakértő szerint a CDU elnökválasztása előtt új csoport alakult CDU-n belül, mely azt akarta kicsikarni, hogy Friedrich Merz legyen az új vezető, mindez szerinte jól jelzi, hogy forr Németország, és nagyon erős Merkel belső ellenzéke. Arra, hogy ki tud Merkel helyére lépni, azt mondta, hogy egyre inkább úgy tűnik, hogy a központi vezetésből már senki, mert ott mindenki a jelenlegi kancellár köréhez kötődik, tartományi miniszterelnök kell. Nógrádi György ezután kijelentette, hogy Merkel már nem királynő Európában, egy vágya van, hogy 2021-ig hagyják békén.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Bohár Dániel ezután Kontrát Károlyt, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárát kérdezte arról, hogy ha Magyarországra akarna behozni engedélyek nélkül egy hajóskapitány migránsokat (mint ahogy ez Olaszországban történt), arra hogyan reagálna a budapesti kormány. Kontrát kifejtette: ha ilyen helyzet állna elő idehaza, akkor a jogszabályok értelmében a kiindulási országokba kell visszaküldeni az illegális bevándorlókat.

Magyarországnak világos álláspontja van, a schengeni szabályokhoz tartja magát az ország, a V4-ekkel folyamatosan az egyeztetünk és közösen utasítunk el minden olyan mozzanatot, ami az illegális migrációt segíti. (...) Vissza kell őket küldeni Afrikába

– fogalmazott az államtitkár, majd hozzátette: a nyugat-európai politikusok belpolitikai okokból erőltetik a migránsok befogadását.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Ha Magyarország kerülne ilyen helyzetbe, az olasz példát követnénk, betartjuk a korábbi uniós szabályokat és megvédjük a határokat

– tette hozzá az államtitkár, aki azzal folytatta, hogy Magyarország egymilliárd eurót fordított a határvédelemre, az unió ebben nem segít egy centtel sem, ez azonban nem tántorítja el a kormányt, amely továbbra is erősíti a határvédelmet, és most már a rendőrség mellett a honvédség is őrzi a határokat.

A migrációs veszély nem múlt el

– folytatta Kontrát, aki szerint már az is győzelemmel ér fel, hogy az EB következő elnökét nem Frans Timmermansnak fogják hívni.

Georg Spöttle minderre úgy reagált, hogy a mainstream liberális sajtó adja a lovat a bevándorláspárti politika alá. A Sea-Watch 3 nevű migránshajó kapitányából például egy női Robin Hoodot próbáltak csinálni. Mint mondta: az álcivil szervezetek tulajdonában lévő hajók együttműködnek az embercsempész bűnszervezetekkel, ez már jövedelmezőbb, mint a drogkereskedelem.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Helybe kell vinni a segélyt, hogy munkát kapjanak az emberek, hogy ne akarjanak Európába jönni

– fogalmazott Spöttle.

Fotó: Kozma Zsuzsi

Kontrát Károly szerint a magyar álláspont az, hogy a biztonság a legfontosabb közösségi érték Európában és a világon, ezért áldozatot kell hozni, aminek van is eredménye, hiszen hazánkban rend van, 2010-hez viszonyítva 55 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére