Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Menten bepánikolt Amerika a CEU miatt

Forisek Ádám

2017.03.29. 18:28

Az MTI-nek szerdán adott nyilatkozatában a budapesti amerikai nagykövetség ügyvivõje aggodalmát fejezte ki az iránt, hogy a magyar kormány felsõoktatási intézmények szabályos mûködését merészeli vizsgálni.

Mint ahogy arról beszámoltunk, a Soros György finanszírozását élvező CEU azon egyetemek között van, amelyek szabálytalanul működnek Magyarországon. Jelen esetben arról van szó, hogy az Oktatási Hivatal vizsgálata szerint a felsőoktatási intézmény nem rendelkezik programakkreditációval, és nyilvántartásba történő adatszolgáltatás sem történt részükről.

David Kostelancik szerdán reagált az ügyre, állítása szerint a CEU Magyarországon és Amerikában egyaránt rendelkezik akkreditációval, és magyarok ezreit oktatta és alkalmazta az egyetem. Erről mondjuk pont az egyetem magyar oktatói másképp emlékeznek, de bízunk benne, hogy ez nem zavarja Mr. Kostelancikot.

Az ügyvivő a magyar-amerikai kapcsolatok sikertörténetének nevezi az egyetemet, hozzátéve, hogy országa ellenez bármilyen törekvést, amely veszélyezteti az egyetem működését, vagy ’függetlenségét’.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére