Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Menczer: Az energia nem ideológiai kérdés, hanem a valóság kérdése

888.hu

2022.09.28. 14:45

Az orosz Gazprom – vitás ügyek miatt – leállíthatja az Ukrajnán keresztüli gázszállítást Európába. Ha ez valóban megtörténik, akkor kizárólag déli irányból, a Török Áramlaton keresztül érkezik majd orosz gáz Európába, hiszen az Északi Áramlaton keresztül történő szállítást már korábban leállították – írja Faceook-oldalán Menczer Tamás.
A déli útvonal: Törökország, Bulgária, Szerbia, Magyarország. Európa egyre nagyobb energiaválságban van. Azonban Magyarországra érkezik az orosz gáz, nálunk nem fordulhat elő, hogy a családok nem tudnak fűteni, és az sem, hogy munkahelyek kerülnek veszélybe a gázhiány miatt.”
– értékeli a helyzetet a külügy államtitkára.
A Török Áramlat vezetéken keresztül a gázszállítás akadálytalanul történik. Magyarország energiabiztonságát, gázellátását megvédtük, és meg is fogjuk védeni. Az energia nem ideológiai kérdés, hanem a valóság kérdése.”
– ígéri Menczer Tamás.
Vagy van, vagy nincs. Nálunk van. És lesz is. Azonban a helyzet egyre súlyosabb, és az ár egyre nő… Brüsszel nem ezt ígérte. A szankciós politika kudarcot vallott. Az energetikát érintő értelmetlen szankciók nélkül az energiaár és az infláció is azonnal megfeleződne.”
– zárja sorait az államtitkár.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére