Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Menczer: a magyar szakemberek döntenek a vakcináról

888 - MTI

2020.11.12. 15:12

Magyarország az összes európai vakcinaprojekt részese, de a kormány figyeli Kínát és Oroszországot is – közölte Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a közösségi oldalán.
Ha ott előbb találják meg az ellenszert, behozzuk Magyarországra, de ennek van egy speciális engedélyezési eljárása”

- tette hozzá Menczer Tamás az oldalára feltöltött videójában.

Ennek része – ismertette -, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet munkatársai dokumentációt állítanak össze, egy „kívánságlistát” arról, milyen gyógyszerekre, vakcinára van szükség a koronavírus elleni védekezésben. Ez megtörtént, ezt a listát megkapták az oroszok és a kínaiak is, ha szükséges, a magyar és a külföldi szakemberek egyeztetnek egymással, majd a kínai és az orosz partnerek megküldik a válaszukat – részletezte.

Hozzátette:

ezt az anyagot a gyógyszerészeti intézet munkatársai fogják elemezni, és már ebben a szakaszban érkezhetnek vakcinaminták Magyarországra.

Ha minden rendben van, és az ellenszer megfelelő, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) már a Magyarországra érkező ampullákat és a hozzájuk tartozó dokumentációt vizsgálja meg. Ha az NNK is mindent rendben talál, akkor érkezhet meg nagy mennyiségben a vakcina Magyarországra – közölte az államtitkár.

Mindenről tehát a magyar szakemberek döntenek, és az ő tudásukban nem kell kételkednünk

- jelentette ki.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére