Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mélyponton vannak a baloldali pártok

888.hu

2022.04.27. 10:00

A Nézőpont Intézet friss közvélemény kutatása szerint továbbra sem rózsás a baloldal helyzete.

 

„A Fidesz-KDNP 56, a baloldali közös lista 34 százalékot kapna egy most vasárnap tartott választáson.
Ha az ellenzéki pártok külön indulnának, csak a Momentum (6 százalék) és a Demokratikus Koalíció (5 százalék) jutna be a parlamentbe.
A Jobbikot az aktív szavazók mindössze 3, a történelmi mélyponton lévő MSZP-t és az LMP-t pedig 1-1 százaléka támogatja, a Párbeszéd támogatottsága nem kimutatható.”

– olvasható a Nézőpont új kutatásában.

Forrás: Nézőpont Intézet

 

A Fidesz-KDNP továbbra is toronymagasan vezet (56 százalék), amelynek rekordmagas választási eredményét is meghaladó támogatottsága a választók körében jelenlévő enyhe, utólagos „győzteshez húzásra” utal – derül ki az ezer fő telefonos megkérdezésével készült közvélemény kutatásból.

Ezúttal arra is fény derült, hogy a baloldali közös listát az előbbiekkel szemben az aktív szavazók 34 százaléka támogatná, a Mi Hazánk Mozgalom ismét bejutna a parlamentbe (5 százalék), a Kétfarkú Kutya Párt pedig továbbra is a bejutási küszöb alatti, 3 százalékos támogatottsággal rendelkezik

A Nézőpont Intézet kutatása arra is rávilágít, hogy egyértelműen Gyurcsány Ferenc pártja a legnagyobb nyertese az ellenzéki összefogásnak. Ugyanis a hatpárti koalíció parlamenti helyeiből a legnagyobb arányban, 26 százalékban részesült annak ellenére, hogy nem a legnépszerűbb az ellenzéki pártok körében.

„Ha az ellenzéki pártok külön-külön indulnának, csak a Momentum (6 százalék) és a Demokratikus Koalíció (5 százalék) jutna be a parlamentbe.
Ezzel szemben az ellenzék korábban vezető pártjai egy most vasárnap tartott választáson csak a Gyurcsány-koalíció közös listájáról jutnának be a parlamentbe. Az identitásválságban lévő Jobbikot az aktív szavazók mindössze 3, a történelmi mélyponton lévő MSZP-t és az LMP-t pedig 1-1 százaléka támogatja, a Párbeszéd támogatottsága nem kimutatható.”
– írják.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére