Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megvan, hol épül az új budapesti szuperkórház

Bertha László

2016.06.04. 12:18

BUDAPEST, 12:18

Bezár a Péterfy és a Szent János kórház, helyettük az Etele téren épül meg az új fővárosi szuperkórház.

Döntött a kormány a budapesti egészségügy átalakításáról. Ennek keretében öt év alatt 335 milliárd forintból szervezik át az egészségügyi ellátást és három új centrum is épül.

Az átalakítások révén két nagy múltú intézmény, a Szent János és a Péterfy kórház is bezárja kapuit, a lipótmezei pszichiátriát azonban részlegesen újranyitják az időskori szellemi hanyatlásban szenvedő betegek számára.

Az új szuperkórház a kelenföldi Etele téren épül meg. Ide kerülhetnek át a Szent János Kórház „aktív” részlegei, mint például a belgyógyászat és a baleseti sebészet. Az új intézményben összesen 812 betegágy kaphat helyet.

Mindemellett megújul a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi tömbje is, oda uniós forrásból modern járóbeteg-ellátó központot, illetve egynapos sebészeti ellátást telepítenének, valamint ott helyezik el a pesti gyermekklinikát is.

A Dél-pesti Centrum számára az Egyesített Szent István és Szent László Kórház, illetve az Országos Kardiológia Intézet bázisán, a Haller utca mellett építenének egy új tömböt. A harmadik egészségügyi centrum a Honvédkórház lehet.

(NOL)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére