Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megújult a Szent János Kórház nõvérszállója

Sümeghi Lóránt

2018.03.29. 15:43

Megújult a budapesti Szent János Kórház nõvérszállója.

Gulyás Gergely, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a csütörtöki műszaki átadáson – Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) II. kerületi és Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP) XII. kerületi polgármester jelenlétében – kulcsfontosságúnak nevezte, hogy méltó körülmények között pihenhessenek azok, akik az ápolási munka nehézségeit vállalják.

Mint mondta, a kórház teljes felújítása, újjáépítése még várat magára, a Kútvölgyi úti szakrendelő rekonstrukciójára pedig már át is utalt 9,3 milliárd forintot a kormány. A következő négy évnek az egészségügyi fejlesztések jegyében kell telnie Budapesten – fogalmazta meg a kormánypárti politikus, utalva az Egészséges Budapestért programra.

Gulyás Gergely arról is beszámolt: a XII. kerület 10 rendelőjéből 3 megújult tavaly, 4 az idei évben van soron, 3 pedig jövőre. A II. és XII. kerületben az alapellátástól a járóbeteg- és fekvőbeteg ellátásig modern, megfelelő intézmények állnak az ellátottak rendelkezésére – összegzett, azt is jelezve: az ápoló bérek ebben a ciklusban 51 százalékkal emelkedtek, ez egy jó irány, amit tartani kell.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter köszönetet mondott az építőipari szereplőknek azért, hogy a munkálatokat határidőre, az ígért minőségben el tudták végezni.

Értékelése szerint a nővérszálló méltatlan állapotban volt, ezért a kormány az ügyet felkarolva 350 millió forinttal támogatta a beruházást, amely az uniós forrásokkal együtt 486 millió forintból valósult meg.

A tárcavezető azt is kiemelte, hogy az Egészséges Budapestért program szinte minden egészségügyi intézményt érint, ennek révén jelentősen megváltozik az ellátás színvonala. Példaként hozta, hogy a II. kerületben 6,8 milliárd forint jutott a szakrendelőkre.

Felföldi Katalin, a Szent János Kórház ápolási igazgatója az intézmény eddigi legelhanyagoltabb szegleteként jellemezte az épületet, amely a megújulás után 111 dolgozó méltó elhelyezését teszi lehetővé.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére