Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kétharmad
 
 
 
 

Megszólalt egy védett tanú: MSZP-s kampányokba tolták Czeglédyék az elcsalt adómilliárdokat

Forisek Ádám

2018.03.26. 07:40

A PestiSrácoknak egy védett tanú beszélt a Czeglédy-hálózat mûködésérõl. Mint a hálózat egyik kulcsfigurája, részletesen tudott mesélni a pénzmozgásokról, táskás emberek közremûködésérõl, tiltott pártfinanszírozásról, komplett baloldali kampányfinanszírozásról.

Az elmúlt hónapokban többször is bebizonyosodott, hogy a bűnszövetkezetben, adómilliárdok elcsalására felépített, Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezeteket valójában politikai célokra használhatták, és baloldali politikusok állhatnak a háttérben.

Először a DK elnökéről, Gyurcsány Ferencről – aki mellesleg Czeglédy személyes barátja – derült ki, hogy több alkalommal ,százmilliós nagyságrendben kölcsönzött az Altuson keresztül ügyvédje cégének. Aztán a Human Operator Zrt. fővárosi irodájának egyik korábbi alkalmazottja beszélt arról, hogyan bonyolították Érden az MSZP jelöltjének kampányát iskolaszövetkezeti tagsággal rendelező diák munkavállalókkal. A napokban egy védett tanú vallomására hivatkozva Budai Gyula nyilatkozta le a sajtóban, hogy Kunhalmi Ágnes és Czeglédy Csaba személyesen találkoztak a 2014-es kampány előtt és Czeglédy pénzt adott át Kunhalminak.

Ehhez hasonló pénzmozgásokból, táskás emberek közreműködésével, tiltott pártfinanszírozásból, komplett baloldali kampány finanszírozásból és lebonyolításból több is akadt. Gyakorlatilag erre építették a hálózatot és erre használták a be nem fizetett adómilliárdokat – mondta a PestiSrácoknak egy védett tanú, aki a hálózat egyik kulcsfigurája. A férfi egy konkrét példán keresztül a módszert is bemutatta, hogyan csinálták. 

Gyerekeim, úgy csináljatok mindent, ha politikai munkáról van szó, hogy nélkülözhetetlenek legyünk!”

– ezt mondogatta Czeglédy mindig a munkatársainak. A húsz év alatt felépített iskolaszövetkezet hálózat nyilván szabályosan, törvényesen is működhetett volna. A diákok a plakátokat is kiragaszthatták volna hivatalos, bejelentett formában, ahogy a szórólapokat is osztogathatták volna – de nem ez volt a lényeg. Hanem az, hogy a rendszer gépiesen szolgálja a politikai célt – minden erőforrást összehangoltan használjanak egy-egy körzetben.

Czeglédy-ügy: vajon mitől fél az ellenzék?

Miközben távol kellene tartani magukat az előzetes letartóztatásban levő Czeglédytől, a baloldal mégis a keblére öleli őt. Vajon miért?

Czeglédy üzenete a baloldali pártok felé világos volt: “ha sikert akarsz, ránk van szükséged, mert mi nélkülözhetetlenek vagyunk a győzelemhez”. Ez pedig jobbára működött. Csaba állítólag fanatikusan, szinte már megszállottan szolgálta Gyurcsányékat, mozgatott több ezer embert, akik kampányok idején kampányoltak, egyébként meg a Tescóban, McDonald’s-ban, drogériákban vagy épp gyárakban megkeresték a rávalót, hogy aztán jóval a piaci ár alatt a kampányban minden rendelkezésre álljon és ne legyen pénz kérdése.

A fedezet pedig a be nem fizetett 6 és fél milliárd forint – vagy annál is több – adó, amit ma a nyomozóhatóság keres, és aminek érdekében sorra döntötték be országszerte az iskolaszövetkezeteket és alapították helyettük az újabbakat.

OLVASTAD MÁR?

Kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Salvini: büszke vagyok rá, hogy mindig rózsafüzérrel a zsebemben járok

Salvini: büszke vagyok rá, hogy mindig rózsafüzérrel a zsebemben járok

Amerika, London, Párizs

A bevándorlásellenes politikus fontosnak tartja az európai kontinens keresztény jellegének megőrzését.

Bajszok és forradalmak

Bajszok és forradalmak

Piszkostizenkettő

Hétvégén hatalmas léptekkel haladt előre a reakció felszámolásának ügye.

Századvég: Európa önjelölt vezetői megbuktak

Századvég: Európa önjelölt vezetői megbuktak

Kétharmad

Angela Merkel és Emmanuel Macron magukat Európa vezetőiként, a világpolitika pozitív szereplőiként tartják számon, ám az európai emberek már kevésbé vannak megelégedve a teljesítményükkel. Ez alól pedig a Brüsszelre egyre nagyobb befolyást gyakorló amerikai milliárdos, Soros György sem kivétel.

Rekordösszeget költöttek a németek a migránsokra

Rekordösszeget költöttek a németek a migránsokra

Amerika, London, Párizs

Minden korábbinál nagyobb összeget, 23 milliárd eurót (7500 milliárd forint) fordítottak a német szövetségi kormány költségvetéséből 2018-ban a menekültüggyel összefüggő kiadásokra – írta hétfőn a Bild című német lap egy még nem nyilvános kormányzati kimutatásra hivatkozva.

Kirúghatják a brit orvost, amiért megkérte a betegét, vegye le a nikábját

Kirúghatják a brit orvost, amiért megkérte a betegét, vegye le a nikábját

Amerika, London, Párizs

Az anya a beteg gyerekét vitte el az évtizedek óta becsületesen dolgozó orvoshoz. Mivel a szülő nem tudta érthetően elmondani, mi a gyerek baja, az orvos megkérte, hogy vegye le az arcát eltakaró nikábot, akkor talán megérti, mit akar mondani. Ezek után pedig megindult a gyűlöletcunami a doktor ellen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére