Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megmentenék a Liget Budapestet: már több mint 35 ezren írták alá a petíciót

Bokor Gábor

2019.12.09. 17:25

Nagykanizsáról indult el a kezdeményezés.

Már több mint 35 000-en írták alá azt a Nagykanizsáról indult petíciót, amely arra kéri a kormányt, hogy tegyen meg mindent a Liget Budapest Projekt megmentéséért. Az aláírásgyűjtést egy bizonyos Szabó László indította el, a szöveg szerint a főváros új vezetése meg akarja akadályozni az utóbbi száz év legnagyobb kulturális fejlesztését.

A Karácsony Gergely vezette új Fővárosi Közgyűlés döntésével az ország legnépszerűbb kulturális intézményeit hozná nehéz helyzetbe, többek között az Új Nemzeti Galéria és a Magyar Innováció Háza nem épülne meg, de a már folyamatban, gyakorlatilag félkész állapotban lévő Néprajzi Múzeum leállítását is megfontolná.

Budapest nem csak a budapestieké, Budapest az egész országé, így ez mindenki javára és hasznára válik, mert Budapest a Nemzet Fővárosa. Legyen a Liget Projekt büszkesége a Nemzet fővárosának!

– áll a petíció szövegében.

Ha úgy érzed, te is támogatnád a petíciót, akkor EZEN A LINKEN tudod segíteni a projektet.

Szabó László azt mondta, azért érezte fontosnak, hogy elindítsa a petíciót, mert úgy gondolja, a főváros döntésének következtében egy történelmi lehetőséget szalaszt el az ország.

Egy olyan lehetőség kapujában állunk, amely megvalósulása esetén az utánunk jövő nemzedékek büszkeséggel gondolnának a mai Magyarország polgárainak teljesítményére, távlatos gondolkodására és felelősségére. Eddig csaknem 10 ország 500 településéről írtak alá a petíciót, New Yorktól Székelyudvarhelyig, Milánótól Göteborgig, Calgarytól Londonig, Szabadkától Dublinig fogtak össze a Liget-projekt megmentéséért

– közölte.

A projekt ma Európa legnagyobb, rangos nemzetközi díjakkal is elismert kulturális tartalmú városfejlesztési vállalkozása. Ez a beruházás Budapest millenniumi idők óta példátlan kulturális intézményfejlesztését valósítja meg, az ország történetének legnagyobb léptékű park- és tájépítészeti munkájával egyetemben, melynek köszönhetően a park zöldje is jelentősen bővül mennyiségében és minőségében. A megújult Városliget a tervek szerint 2023-ban készülne el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére