Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megkérdeztük a külügyet: nem tudják, hogy van-e magyar áldozata a berlini merényletnek

888.hu

2016.12.21. 13:10

A brit Daily Mail címû napilap szerint 6 német és 3 magyar áldozata volt a berlini mészárlásnak. A többi áldozat származásáról nem voltak információi a lapnak. A kedden megjelent cikk értesüléseit szerdán több magyar lap is lehozta, de a külügyminisztérium kérdésünkre nem tudta megerõsíteni ezeket az értesüléseket.

Six of the dead are believed to be German and three are Hungarian"

– azaz úgy értesültek, hogy hat halott német származású és három pedig magyar, írja a Daily Mail című brit lap.

A merényletben összesen 12-en meghaltak és 48-an megsebesültek.

Az állítás forrása nincs feltüntetve, nem tudni, hogy a Daily Mail honnan kapta ezeket az információkat. Az idézett cikken kívül még egy, a merénylettel foglalkozó cikkben feltűnik ez az információ, ám a fent már idézett mondatnál ennél ott sem derült ki több.

Kedd délután Kovács Zoltán kormányszóvivő elmondta, hogy egy magyar könnyebben megsérült a kamionos merénylet során.

A magyar külügyminisztériumot eddig nem tájékoztatta a nyomozást vezető német rendőrség az áldozatok származását illetően, mindössze annyit közöltek, hogy hat német állampolgár halt meg a merényletben. A többi áldozat származását illetően nincs információnk.

A külügyminisztérium ügyeleti számára több bejelentés is érkezett. Ebből egy esetben derült ki, hogy a keresett személy könnyebben megsérült. A többiek nem voltak a karácsonyi vásárban – tudatta lapunkkal a külügyminisztérium.

Mindez csak annyit jelent, hogy keresett személyek előkerültek. Ám elképzelhető, hogy voltak olyan kint tartózkodó magyarok, akiknek vagy nincs hozzátartozójuk, vagy nem érdeklődtek még utánuk, esetleg a családtagjaik, barátaik nem tudták, hogy az illető Berlinben tartózkodott.

A külügyminisztérium szerdán délelőtt jegyzékben küldte el a kérdéseit a berlini rendőrségnek.

A magyar áldozatokról szóló hírek tehát egyelőre nem nyertek megerősítést.


Update (15:55): Menczer Tamás a külügyminisztérium szóvivője délutáni sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a német hatóságok lassan haladnak a nyomozással, az áldozatok azonosításával, de nem akarjuk kritizálni őket emiatt. Az alaposság, a körültekintés ilyenkor érthető.

A két brit bulvárlap értesülései kapcsán elmondta, hogy nem hivatalos tájékoztatást kapott arról, hogy az eddig nyilvánosan is elismert 6-nál már több áldozatot azonosítottak, ám közülük egyik sem magyar.

Újabb magyar sérült sem került elő az eddigieken kívül.

Amennyiben a német hatóságnak tudomása lesz arról, hogy az egyik, frissen azonosított áldozat külföldi származású, akkor azonnal értesíti az adott ország nagykövetségét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére