Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megjelent Korszakhatáron című esszékötet

888.hu

2022.06.08. 18:40

Megjelent Schmidt Mária új, Korszakhatáron című esszékötete.
Schmidt Mária Széchenyi-díjas történész, a Terror Háza Múzeum főigazgatója most megjelent új esszékötetében fejezetről fejezetre, szisztematikusan veszi végig világunk, Európa és hazánk helyzetét – olvasható a novella Facebook-ajánlójánál.
A szerző tűpontosan világít rá legégetőbb ügyeinkre és a tőle megszokott egyenességgel és őszinteséggel fejti ki a véleményét egyebek között a nagyhatalmak és a világrend elmúlt évtizedekben történt változásairól,
Kína világhatalommá válásáról, a nők 21. századi szerepéről, a nemi identitásról és a szexualitásról, a technológia ez utóbbira gyakorolt hatásáról, a sportról és az egyház identitásképző, nemzetösszetartó erejének fontosságáról, a nyugati társadalomtudományok hanyatlásáról, Európa szerepéről és jövőjéről, az értelmiség, az intellektuális elit nemzetközi és hazai szintű szerepéről, valamint a hazánkra váró jövőbeli feladatokról és kihívásokról is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor a Türk Befektetési Alap elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Bagdad Amrejevet, a Türk Befektetési Alap elnökét – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

Olajozottan megy a felvételi

Olajozottan megy a felvételi

Azt írja az újság, hogy félmillió forint segít átlendülni a felvételi vizsga okozta nehézségeken.

Orbán Viktor: Magyar nemzeti érdek, hogy maradjunk ki a háborúból

Orbán Viktor: Magyar nemzeti érdek, hogy maradjunk ki a háborúból

Magyarország mindent meg fog tenni a béke érdekében, és nem fog belesodródni a háborúba – mondta Orbán Viktor kormányfő péntek reggeli szokásos rádióinterjújában. A miniszterelnök szerint az infláció egy közellenség, le kell törni az inflációt, majd azt mondta: úgy számol, hogy február-március körül csökkenni fog az infláció, decemberre pedig egy számjegyű lesz.

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Skócia áthelyez egy nemi erőszak miatt bebörtönzött transznemű elítéltet egy női börtönből, miután politikusok, aktivisták és jogászok is aggodalmukat fejezték ki a többi fogoly biztonsága miatt – közölte Nicola Sturgeon skót miniszterelnök csütörtökön.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére