Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy hete csökken az új fertőzöttek napi száma

888.hu

2020.11.25. 12:59

Úgy tűnik, hogy elsőre elegendőek voltak a jelenlegi korlátozások.

 

A hétvégén még csak félve mertük leírni a címben, hogy úgy tűnik, lassul a járvány terjedése – az előző napok adatai alapján –, azonban ma már jóval nagyobb bizonyossággal kijelenthetjük, hogy a védekezés sikeres volt:

az új fertőzöttek száma két hete beállt egy szintre, és egy hete fokozatosan csökkenni kezdett.

Jól látszik a Worldometers grafikonján, hogy az októberi robbanásszerű terjedést már november elején sikerült lelassítani, majd átfordítani fokozatos csökkenésbe

A halálozások száma egyelőre nem követi a trendet, hiszen a fertőzést átlagosan a megfertőződést követő ötödik napon szokták diagnosztizálni, a most elhunytak többsége viszont még jócskán az első korlátozás előtt kapta el a betegséget. Szerencsére viszont az elhunytak száma is stagnálni kezdett, az elmúlt hetekben beállt egy 100 körüli szintre, ami még mindig borzalmasan magas, de

szerencsére nem követtük a cseh (vagy belga, olasz, francia) mintázatot, ahol a száz halott után másfél héten belül elérte az elhunytak száma a napi kétszázat.

A járvány alakulása természetesen rengeteg dologtól függ: mennyit süt a nap, párhuzamosan elkezdődik-e egy influenzajárvány is, hidegfront érkezik, stb. Összességében viszont kijelenthetjük, hogy a kijárási korlátozások le tudták lassítani a járványt, és az leszállóágba került.

Hogy ez megmarad-e, vagy lazulni fog a lakossági fegyelem, esetleg közbejön a fent felsorolt körülmények egyike, nem tudjuk, de egyelőre örüljünk, és bizakodjunk benne, hogy nem lesz szükség további korlátozásokra vagy a jelenlegiek meghosszabbítására.

Az biztos, hogy holnap többet fogunk tudni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére