Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megint lebukott a legnagyobb álhírgyár, az Index

Zelenka Dóra

2018.12.15. 19:44

Ezúttal a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendõr-fõkapitányság cáfolt rá az egyik cikkben megjelent állításokra és tette helyre a dolgokat.

Az álhírgyártás hazai koronázatlan bajnokai ugyanis most épp arról írtak, hogy a vezetőik nem hagyták meg a rendőröknek a választás szabadságát, hogy szabadidőben, vagy pénzben szeretnék a túlmunkát lecsúsztatni. Az oldal abban is hazudott, hogy 55 ezer túlórából csak 7 ezret hagytak pénzben kifizetni, a többit pedig szabadságként kellett kötelezően kivennie az érintetteknek – írja az Origo.

A rendőr-főkapitányság közleményében mindezt tételesen megcáfolta.

A közleményből egyértelműen kiderül, hogy a választási szabadságot törvény biztosítja a rendőrök számára.

Nem igaz az Index 2018. december 14-i cikkében megjelent azon állítás sem, hogy az elrendelt túlóráknak csak egy töredékét fizethetik ki a szabolcsi rendőröknek.”

A rendőrkapitányság az álhír másik állítását is számszerűen tagadja, amikor kijelenti, hogy

Az elmúlt években a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon az összes elvégzett túlórának több mint 85 százalékát kifizették az állománynak, míg a rendőröknek kevesebb mint 15 százaléka a túlszolgálat szabadidőben történő megváltását kérte.”

 

A cikk nyilvánvaló célja a rendőrök hergelése és dühítése volt.

A rendőri vezetők munkáját jogszabályok és belső normák foglalják keretbe. Utasításaik, parancsaik dokumentált, kontrollálható formában születnek, amit elöljáróik utólag is ellenőriznek.

Egy parancsnok nem teheti meg, hogy döntéseit névtelen forrásokra és hiányos információkra alapozva, felelősségre vonás nélkül hozza meg. Az Index újságíróit munkájuk során – úgy látszik – nem kötik ilyen szabályok"

– olvasható a közleményben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére