Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megint ferdít a baloldal

888.hu

2021.03.20. 19:00

Nem tudnak nyugovóra térni afelett, hogy a komlói polgármester csökkentette a képviselők fizetését.

Az ATV oldalán megjelent cikke azt állítja „kevesebb mint felére csökkentette az ellenzéki képviselők fizetését Komló fideszes polgármestere”. A csatorna híradójában elhangzottak szerint Barbarics Ildikó, a Komló Összeköt Egyesület frakcióvezetője azt állítja, a döntés csak az ellenzéki képviselőket érinti miközben a Fidesz frakcióban mindenki a teljes fizetését megkapja, majd Szakács László MSZP-s parlamenti képviselő – aki évek óta kiemelt fizetést kap, legutóbb csak februárban bruttó 1,5 millió Forintot vihetett haza – is megszólal a témában és elmondja, mindez a jobboldali polgármester, Polics József bosszúja.

A Baranya megyei Hírportál ezzel ellentétben arról számol be, Komló fideszes polgármestere márciustól egységesen csökkentette a képviselők fizetését 60 ezer forintra, hiszen a járványhelyzetre való tekintettel sem bizottsági, sem testületi ülést nem tartanak.

Azon túl, hogy ezt egyértelműen cáfolják a dokumentumok, a felvetés több okból sem állja meg a helyét.

– fogalmaz a lap.

Az más kérdés, hogy nekik jobban fáj a csökkentés, mert eddig sokkal többet kaptak, mint a jobboldali képviselők

– mondta Polics József Fideszes polgármester.

A helyzet ugyanis az, hogy miután Komlón a 2019-es választás után többségbe került a baloldal a testületben és a DK, az MSZP, a Momentum, valamint a Tisztelet Komlónak képviselői az alakuló ülésen már úgy alakították a fizetésüket az előző ciklushoz képest, hogy nekik jóval több jusson, a jobboldalnak pedig jóval kevesebb. Így például a mostani fizetéscsökkentés miatt leghangosabban tiltakozó Barbarics Ildikó bruttó 300 ezer forintot vihetett haza hosszú ideig a jogi bizottság elnökeként

– számol be a portál.

A bama.hu értesülései szerint akkoriban azzal az indokkal éltek a jobboldali képviselőkkel szemben, hogy csak listáról jutottak be a testületbe, ezért egy kivételtől eltekintve nem kaptak bizottsági helyeket a jobboldali képviselők.

Persze az most nem zavarja őket, hogy Szakács László is csak listás mandátumot szerzett a Parlamentben, ez az igazi kettős mérce

– hívta fel a figyelmet Polics József polgármester, aki arról is beszámolt, hogy amikor Komló nehéz helyzetben volt 2010–2014 között, akkor a nemzeti oldal képviselőinek döntése értelmében egyáltalán nem vettek fel tiszteletdíjat.

Borítókép: ATV Híradó

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére