Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megindult a nyomozás a főváros frankfurti villamosok beszerzése ügyében

888.hu, MTI

2021.11.19. 19:20

A Nemzeti Nyomozó Iroda elrendelte a nyomozást a frankfurti villamosok tervezett fővárosi beszerzése miatt – jelentette be a Volner Párt elnöke pénteken tartott sajtótájékoztatóján Budapesten.

 

Volner János emlékeztetett: korábban feljelentést tett versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntette ügyében a tervezett villamosbeszerzés miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, ismeretlen tettes ellen.

Feljelentése nyomán november 24-ére kapott idézést a nyomozó hatóságtól; a meghallgatáson leleplező dokumentumokat kíván bemutatni – tette hozzá a független országgyűlési képviselő.

Úgy fogalmazott:

Kiderült, Karácsony Gergelyék (Budapest főpolgármestere) egy olyan villamosbeszerzésre készülnek, ami már előre le van zsírozva a frankfurti közbeszerzési vállalattal (VGF).”

„Vagyis a baloldal bemutatta új közbeszerzési modelljét, ami azt jelenti, hogy tudták, kitől, mit és mennyiért fognak vásárolni. Vagyis súlyosan korlátozták a verseny szabadságát és tisztaságát, illetve kizártak más szereplőket a piacról” – közölte Volner János.

Elmondta,

mélyen felháborítónak tartja, hogy Karácsony Gergely a németek által kiselejtezett villamosokat akar Budapest utcáin forgalomba állítani, miközben korábban új szerelvények beszerzése történt.

„Ráadásul ezek a villamosok légkondicionáló berendezéssel sem szerelhetők fel, és ezért a frankfurti köznyelv grillsütőnek nevezi a járműveket” – fűzte hozzá.

Kiemelte, a Volner Párt elnökeként meg fogja akadályozni a főváros kifosztását. Ezért tett feljelentést korábban a zuglói parkolási rendszer működtetése és a Városháza eladásáról szóló hírek miatt is.

A Közbeszerzési Döntőbizottság korábban 150 millió forintos bírságot szabott ki a BKV Zrt.-re a frankfurti villamosok beszerzése ügyében. A döntőbizottság szerint ugyanis a társaság a közbeszerzés megkezdése előtt megegyezett a frankfurti közlekedési vállalattal a 35 alacsony padlós használt villamos megvásárlását érintő lényeges kérdésekben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére