Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meghosszabbították a nyomozást a KGBéla-ügyben

Bertha László

2017.01.18. 08:58

Három hónappal meghosszabbították a jobbikos EP-képviselõ, Kovács Béla kémkedési ügyében a nyomozás határidejét.
Három hónappal meghosszabbították a jobbikos EP-képviselő, Kovács Béla kémkedési ügyében a nyomozás határidejét – írja a Magyar Idők.

A lap információi szerint eddig legkevesebb három országból szereztek be adatokat a nyomozók jogsegély keretében. Ezeknek az anyagoknak a lefordítása és vizsgálata pedig folyamatban van. A Legfőbb Ügyészség így újabb három hónappal, április 20-ig meghosszabbította a nyomozását a Jobbik politikusának ügyében.

A KGBéla néven elhíresült Kovács Béla ellen még 2014 áprilisában tett feljelentést az Alkotmányvédelmi Hivatal, mivel a politikus egy jelenleg is aktív, egykori KGB-ügynökkel összefüggő nyomozás közben a titkosszolgálat látókörébe került. A polgári elhárítás pedig jelezte a nyomozó hatóságoknak, hogy a jobbikos politikus konspiratív módon tart fenn kapcsolatot orosz diplomatákkal, és rendszeresen látogat Moszkvába.

Ezt követően Polt Péter legfőbb ügyész Martin Schulzhoz, az Európai Parlament elnökéhez fordult, hogy függesszék fel a politikus mentelmi jogát. Miután ez megtörtént, 2015 novemberére minden jogi akadálya megszűnt annak, hogy a KGBélával szemben lefolytassák a büntetőeljárást.

A Magyar Idők értesülései szerint Lengyelországból, Olaszországból és Franciaországból eddig biztosan kért adatokat a Legfőbb Ügyészség, melyek részben már be is érkeztek. Az anyagokat fordítják, elemzik, és ez is hozzájárul az eljárás elhúzódásához.

Az ügy kapcsán már többször megkérdezték a párt elnökét, Vona Gábort is, aki legutóbb azt állította, hogy nem tudott párttársa vélt vagy valós orosz hírszerző kapcsolatáról, és „kíváncsian várja” az eljárás végét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére