Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meghalt egy beteg, 71-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

888.hu

2021.07.22. 10:40

Eddig 5 583 815 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 344 123-an már a második adag vakcinát is megkapták – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

 

A kormányzati portálon azt írták: 809 016-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 020, és 744 714 ember tekinthető gyógyultnak.

Kórházban 62 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma 34 282-re csökkent.

Hatósági házi karanténban 1384-en vannak, a mintavételek száma 6 274 804.

Azt írták:

Magyarország a teljes átoltottságot tekintve második az Európai Unióban, így járványügyi szempontból hazánk továbbra is az egyik legbiztonságosabb ország.”

A delta vírusmutáns azonban több európai országban egyre több megbetegedést okoz, ezért azt kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, az tegye meg.

A kormányzati portál emlékeztetett:

A megelőzés érdekében az operatív törzs újabb intézkedéseket hozott, így Európában elsőként lehetővé tették a harmadik oltás felvételét mindenkinek augusztus 1-től.”

Az átoltottság növelése érdekében a még be nem oltott időseket személyesen is felkeresik, az iskolakezdés előtt pedig minden oktatási intézményben elérhető lesz a vakcina.

Az oltásra továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig az interneten is foglalhatnak időpontot a www.eeszt.gov.hu honlapon.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére