Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kétharmad
 
 
 
 

Megelõzte az MSZP a Jobbikot

Vincze Viktor Attila

2018.04.03. 15:18

A Századvég legfrissebb felmérése szerint a Fidesz-KDNP továbbra is õrzi elsõ helyét a pártok választási küzdelmében. Érdekesség ugyanakkor, hogy erõsödött az MSZP-Párbeszéd, így jelenlegi támogatottsága mind a teljes népesség, mind pedig a biztos szavazó pártválasztók körében meghaladja a Jobbikét.

A Századvég legújabb közvélemény-kutatása szerint a Fidesz-KDNP-t a megkérdezettek 36 százaléka választaná a teljes népesség körében, míg az MSZP-Párbeszédet 10 százalék, a Jobbikot pedig mindössze 9 százalék. Az LMP támogatottsága 5 százalékra mérséklődött, a DK ugyancsak 5 százalékon áll, az Együttre mindössze a válaszadók 1 százaléka szavazna.

A teljes lakosság 6 százaléka más pártot választana, a bizonytalanok aránya 28 százalék. 

Csak öt párt jut be?

A biztos szavazó pártválasztók körében a Fidesz-KDNP jelenleg 51 százalékon áll. Az MSZP-Párbeszéd ebben a közegben is megelőzi a Jobbikot, jelenleg 15 százalék a támogatottsága, szemben a Jobbik 13 százalékával. Az LMP 7, a DK 6, az Együtt 1 százalékon áll, a biztos szavazók 7 százaléka pedig más pártokra voksolna.

Nagyon magas Vona elutasítottsága 

Az ellenzék erőviszonyaiban bekövetkezett változások mögött nagy valószínűséggel a kormányfőjelöltek népszerűsége közötti éles különbségek húzódnak meg.

Vona Gábornak, a Jobbik jelöltjének népszerűségi mutatói nem javultak az elmúlt időszakban. Jelenleg a politikus a teljes népességen belül a többség körében elutasított: a megkérdezettek 20 százaléka kedveli, 69 százaléka elutasítja.

Az MSZP-Párbeszéd közös jelöltje, Karácsony Gergely összességében népszerűbb Vonánál. Azonban még így is csak a teljes népesség 31 százaléka kedveli, miközben 40 százaléka elutasítja.

Karácsony Gergely sokkal népszerűbb saját politikai pólusán belül, mint Vona Gábor. A magukat baloldalinak vallók körében Karácsony kedveltsége 72 százalék, elutasítóinak aránya mindössze 13 százalék.

Vona megítélése ugyanakkor a jobboldalon ezzel szemben kifejezetten negatív. A magukat jobboldalinak vallók 21 százaléka kedveli és 62 százaléka utasítja el a politikust. A középen álló – azaz bal- vagy jobboldali politikai preferenciákkal nem rendelkező – népesség körében Vona kedveltsége 26 százalék, elutasítottsága pedig 50 százalék. Karácsonyt ugyanebben a közegben viszont 30 százalék kedveli és csak 28 százalék utasítja el.

Az LMP kormányfőjelöltjének, Szél Bernadettnek a kedveltsége pedig 26 százalék, elutasítóinak aránya pedig 43 százalék a teljes népesség körében.

OLVASTAD MÁR?

Kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Börtönbe mehetnek a németországi saríarendőrség tagjai

Börtönbe mehetnek a németországi saríarendőrség tagjai

Amerika, London, Párizs

A tárgyalás hétfőn kezdődött el. 2016-ban egyszer már döntés született az ügy kapcsán, de ezt tavaly érvénytelenítette a legfelsőbb bíróság.

Verhofstadt elvenné a bevándorlásellenes országok vétójogát az Európai Tanácsban

Verhofstadt elvenné a bevándorlásellenes országok vétójogát az Európai Tanácsban

Amerika, London, Párizs

A belga fogtündér a többségi döntéshozatal bevezetésével engedné be a migránsokat Európába.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

Illegális bevándorlók árasztották el az egyik francia repülőteret

Több száz illegális bevándorló foglalta el a párizsi Charles de Gaulle repteret.

Salvini: büszke vagyok rá, hogy mindig rózsafüzérrel a zsebemben járok

Salvini: büszke vagyok rá, hogy mindig rózsafüzérrel a zsebemben járok

Amerika, London, Párizs

A bevándorlásellenes politikus fontosnak tartja az európai kontinens keresztény jellegének megőrzését.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére