Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megbukott Fischer Iván Budapesti Fesztiválzenekar Alapítványa az Állami Számvevõszék ellenõrzésén

Vincze Viktor Attila

2017.11.09. 13:55

A balliberális mûvészvilág egyik legfõbb botrányhõse, Fischer Iván Budapesti Fesztiválzenekar Alapítványának a 2013 és 2015 közötti gazdálkodása nem volt szabályszerû az Állami Számvevõszék (ÁSZ) vizsgálata szerint. A kormányt minden létezõ fórumon elképesztõ gátlástalansággal támadó Fischer Iván zenekara valahogy nem tud pontosan elszámolni az állami támogatással.

Az ÁSZ a Budapesti Fesztiválzenekar Alapítvány 2013 és 2015 közötti gazdálkodásának ellenőrzésekor megállapította, hogy a ráfordítások elszámolása és az egyszerűsített éves beszámolók összeállításakor nem érvényesültek a jogszabályi előírások, így azok nem biztosították az államháztartásból kapott támogatások elszámoltathatóságát – közölte az Állami Számvevőszék csütörtökön az MTI-vel.

A költségvetési tervek nem feleltek meg a jogszabályi előírásoknak, a beruházások, felújítások elszámolása 2013-ban és 2015-ben, az igénybe vett és egyéb szolgáltatások, valamint a személyi jellegű ráfordítások elszámolása 2013-ban és 2014-ben nem volt megfelelő.

A számviteli beszámolók összeállítása során a jogszabályi előírásokat nem tartották be, a mérlegtételek besorolása, értékelése, leltározása nem volt megfelelő, az eredménykimutatás egyes sorainak értékét nem szabályszerűen állapították meg. Az alapítvány 2014-ben és 2015-ben befektetési tevékenységet végzett, ami nem volt szabályszerű, mivel az alapító okirata erre nem biztosított lehetőséget.

Az alapítvány a kapott támogatásokat szabályszerűen tartotta nyilván és számolta el, felhasználásukat a jogszabályban előírtaknak megfelelően mutatta be az egyszerűsített éves beszámolók kiegészítő mellékleteiben. Az elszámolásokat a támogatók elfogadták.

Az alapítvány felügyelő szerve az alapítvány gazdálkodását, működését ellenőrizte, azonban nem tett jelzést a kuratórium felé az alapító okiratban foglaltakkal ellentétes befektetési tevékenység folytatásával, valamint a beszámoló egyes sorai értékének helytelen megállapításával kapcsolatban.

Az ÁSZ jelentésében az alapítvány kuratóriumi elnökének fogalmazott meg öt javaslatot, amelyek – többek közt – a jogszabályok által előírt eljárási szabályok kialakítására, a költségvetés tervezésére, a könyvvezetésre és a beszámoló összeállítására irányultak. Az alapítványnak a javaslatokra 30 napon belül intézkedési tervet kell készítenie.

Az ÁSZ 2016-ban kezdte meg az alapítványok, közalapítványok ellenőrzését, ezzel is hozzájárulva a közpénzfelhasználás ellenőrizetlen "fehér foltjainak" felszámolásához. Az ÁSZ az államháztartáson kívülre nyújtott költségvetési támogatások és az ingyenes vagyonjuttatások ellenőrzésével hozzájárul ahhoz, hogy a közpénzeket a civil szervezetek is átlátható módon használják fel.

A migránsokért koncertező Fischernek soha sem elég az az állami pénz, amivel aztán elszámolni viszont már nem szeret.

Bár lassan már az SZDSZ útját követve az MSZP is teljesen megsemmisült, azonban az MSZP–SZDSZ hajdani holdudvarának egyik legerőszakosabb alakja erről mintha nem akarna tudomást venni.

Az ultraliberális Fischer október 22-én a Fesztiválzenekarral Kakaókoncertre hívta meg migránsokat, mert feldühítette őt, hogy Õcsény falu lakói nem támogatták, hogy náluk nyaraltasson egy migránssimogató szervezet néhány Magyarországon menedékjogot kapó migráns családot.

A magyar kormányt és nem egy alkalommal a magyar embereket is hazugságokkal és zagyva rágalmakkal vádoló liberális megmondóember eddig mindig kevesellte a neki és a zenekarának juttatott állami pénzeket. Most meg nem tud elszámolni a zenekar az állami pénzekkel. Nahát, milyen érdekes ez!

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Már a leszbikusoknak is elegük van a meleglobbiból | VIDEÓ

Már a leszbikusoknak is elegük van a meleglobbiból | VIDEÓ

Egy Arielle Scarcella nevű leszbikus nő mondja el „coming-out” videójában, hogy miért van elege az egész progresszív baloldali LMBTQ-mozgalomból. Ütős mondatok és rideg valóság 2 perc 20 másodpercbe tömörítve.

Update: emberölési kísérlettel gyanúsítják a farsangi ámokfutót

Update: emberölési kísérlettel gyanúsítják a farsangi ámokfutót

Szándékos emberölés kísérletével gyanúsíthatja meg Frankfurt főügyésze azt a 29 éves helybéli férfit, aki hétfő délután nagy sebességgel hajtott bele a farsangi felvonuló tömegbe a németorszgi Volksmarsenben. A sofőrt, akinek mozgatórugója még mindig nem ismert, a helyszínen kis hiján meglincselte a tömeg.

Fegyvereket rejtett el egy menekülttáborban migránsoknak egy demokrata kampánytanácsadó Amerikában

Fegyvereket rejtett el egy menekülttáborban migránsoknak egy demokrata kampánytanácsadó Amerikában

Szerinted is a kapitalista imperializmus rasszista fenntartói a nemzetközi határok? Alex Friedmann szerint mindenesetre azok. A kommunista férfi nem mellesleg a demokrata pártban mérsékeltnek számító Bernie Sanders kampánytanácsadója volt.

Niedermüller nem áll le

Niedermüller nem áll le

Niedermüller a 444-nek adott interjút, ebből szemezgetünk.

Koronavírus: még nincs világjárvány, de fel kell rá készülni

Bartos Mónika, a külföldi nyelvi kurzusokért felelős miniszteri biztos bejelentette, ebben a tanévben nem utaznak Kínába a magyar diákok.

Titkolja a brit kormány, hány migráns hátterű bűnöző molesztált kiskorúakat az országban

Titkolja a brit kormány, hány migráns hátterű bűnöző molesztált kiskorúakat az országban

Az Independent azt szerette volna megtudni, hogy pontosan hány olyan bűnelkövető van, aki 18 év alattiakat molesztált szexuálisan, és milyen arányban vannak az elkövetők között például a mohamedán vallásúak, illetve a pakisztáni származásúak. A kormány korábbi ígéretével ellentétben azonban nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni a pontos számokat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére