Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megbukott Fischer Iván Budapesti Fesztiválzenekar Alapítványa az Állami Számvevõszék ellenõrzésén

Vincze Viktor Attila

2017.11.09. 13:55

A balliberális mûvészvilág egyik legfõbb botrányhõse, Fischer Iván Budapesti Fesztiválzenekar Alapítványának a 2013 és 2015 közötti gazdálkodása nem volt szabályszerû az Állami Számvevõszék (ÁSZ) vizsgálata szerint. A kormányt minden létezõ fórumon elképesztõ gátlástalansággal támadó Fischer Iván zenekara valahogy nem tud pontosan elszámolni az állami támogatással.

Az ÁSZ a Budapesti Fesztiválzenekar Alapítvány 2013 és 2015 közötti gazdálkodásának ellenőrzésekor megállapította, hogy a ráfordítások elszámolása és az egyszerűsített éves beszámolók összeállításakor nem érvényesültek a jogszabályi előírások, így azok nem biztosították az államháztartásból kapott támogatások elszámoltathatóságát – közölte az Állami Számvevőszék csütörtökön az MTI-vel.

A költségvetési tervek nem feleltek meg a jogszabályi előírásoknak, a beruházások, felújítások elszámolása 2013-ban és 2015-ben, az igénybe vett és egyéb szolgáltatások, valamint a személyi jellegű ráfordítások elszámolása 2013-ban és 2014-ben nem volt megfelelő.

A számviteli beszámolók összeállítása során a jogszabályi előírásokat nem tartották be, a mérlegtételek besorolása, értékelése, leltározása nem volt megfelelő, az eredménykimutatás egyes sorainak értékét nem szabályszerűen állapították meg. Az alapítvány 2014-ben és 2015-ben befektetési tevékenységet végzett, ami nem volt szabályszerű, mivel az alapító okirata erre nem biztosított lehetőséget.

Az alapítvány a kapott támogatásokat szabályszerűen tartotta nyilván és számolta el, felhasználásukat a jogszabályban előírtaknak megfelelően mutatta be az egyszerűsített éves beszámolók kiegészítő mellékleteiben. Az elszámolásokat a támogatók elfogadták.

Az alapítvány felügyelő szerve az alapítvány gazdálkodását, működését ellenőrizte, azonban nem tett jelzést a kuratórium felé az alapító okiratban foglaltakkal ellentétes befektetési tevékenység folytatásával, valamint a beszámoló egyes sorai értékének helytelen megállapításával kapcsolatban.

Az ÁSZ jelentésében az alapítvány kuratóriumi elnökének fogalmazott meg öt javaslatot, amelyek – többek közt – a jogszabályok által előírt eljárási szabályok kialakítására, a költségvetés tervezésére, a könyvvezetésre és a beszámoló összeállítására irányultak. Az alapítványnak a javaslatokra 30 napon belül intézkedési tervet kell készítenie.

Az ÁSZ 2016-ban kezdte meg az alapítványok, közalapítványok ellenőrzését, ezzel is hozzájárulva a közpénzfelhasználás ellenőrizetlen "fehér foltjainak" felszámolásához. Az ÁSZ az államháztartáson kívülre nyújtott költségvetési támogatások és az ingyenes vagyonjuttatások ellenőrzésével hozzájárul ahhoz, hogy a közpénzeket a civil szervezetek is átlátható módon használják fel.

A migránsokért koncertező Fischernek soha sem elég az az állami pénz, amivel aztán elszámolni viszont már nem szeret.

Bár lassan már az SZDSZ útját követve az MSZP is teljesen megsemmisült, azonban az MSZP–SZDSZ hajdani holdudvarának egyik legerőszakosabb alakja erről mintha nem akarna tudomást venni.

Az ultraliberális Fischer október 22-én a Fesztiválzenekarral Kakaókoncertre hívta meg migránsokat, mert feldühítette őt, hogy Õcsény falu lakói nem támogatták, hogy náluk nyaraltasson egy migránssimogató szervezet néhány Magyarországon menedékjogot kapó migráns családot.

A magyar kormányt és nem egy alkalommal a magyar embereket is hazugságokkal és zagyva rágalmakkal vádoló liberális megmondóember eddig mindig kevesellte a neki és a zenekarának juttatott állami pénzeket. Most meg nem tud elszámolni a zenekar az állami pénzekkel. Nahát, milyen érdekes ez!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Muszlim fiatalok akarják eltávolítani az osztrák iszlámtérképet

Az osztrák muszlimok feljelentéssel és nyílt levéllel próbálják ellehetetleníteni az iszlámtérképet.

Újabb LMBTQ-ultimátum Hollywoodból

Újabb LMBTQ-ultimátum Hollywoodból

Kedves Hollywood, mi látunk titeket. De ti láttok minket? – ezzel a felütéssel indította a hollywoodi filmgyártóknak címzett nyílt levelét az LMBTQ+-írók bizottsága. Nem mintha nem folynának a csapból is.

Orbán: Felkészültünk a járványok és a tömeges migráció korszakára

Orbán Viktor magyar miniszterelnök Facebook-oldalán beszélt a NATO-csúcsról.

A 888 megmondja a tutit: Spanyolország–Svédország

A 888 megmondja a tutit: Spanyolország–Svédország

Öt évet kellett várni, de végre itt van, ismét labdarúgó Európa-bajnokságot rendeznek az öreg kontinensen. Európa legjobb csapatai – köztük Magyarország is – egy hónapon keresztül mérik össze tudásukat, de a végén csak egy együttes örülhet. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt mindennap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai menü: Spanyolország–Svédország.

Szivárványos zászlót tűzött ki a polgármesteri hivatalra Zugló polgármestere

Szivárványos zászlót tűzött ki a polgármesteri hivatalra Zugló polgármestere

Horváth Csaba, Zugló polgármestere a kormányt a fasisztákhoz hasonlította, és az LMBTQ-zászló kitűzését a folyamatos jogfosztások elleni tiltakozással indokolta, ami szerinte a történelem legsötétebb időszakát idézi.

A mosolygós Dobrev egyéb gazságokra is képes

A mosolygós Dobrev egyéb gazságokra is képes

Dobrev Klára legutóbbi ATV-interjújában megint előjött ezzel a nyüves euróval.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére