Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megaláztak egy magyar kislányt Temesváron, mert nem beszélt jól románul

Pörge Béla

2018.02.16. 10:18

A kézdivásárhelyi lány iskolája U14-es kosárlabdacsapatával utazott a bánsági városba.

A kosarasok közül többeknek nem volt sportorvosi igazolása, ezt helyben kellett pótolni. Az egyik 12 éves lányt az orvos megalázta, mert nem tudott jól románul.

A vizsgálatot végző kardiológus a végletekig megalázta egyik tanítványomat azt kifogásolva, hogy a 12 éves kislány nem beszél románul"

— mondta a csapat edzője, Farkas Alpár.

Később a szállodában is vegzálták a csapatot, amiért a gyerekek nem tudtak folyékonyan románul. Mindez egy olyan városban történt, mely a magyar határhoz közel fekszik, és a román megszállás előtt hosszú ideig multikulturalizmusáról volt híres, ahol békében éltek egymással a többségi németek, a legnagyobb kisebbséget kitevő magyarok és a néhány ezer román és szerb.

A gyereket és a szüleit már megkereste a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat, amely a diszkriminációellenes hivatalnál fog feljelentést tenni az ügyben. Sőt, amennyiben a szülők hozzájárulnak, hivatali visszaélés miatt is feljelenthető az orvos.

A Székelyhon cikke szerint 2016-ban egy nagyon hasonló eset történt Kolozsváron, ahol egy 17 éves lányt aláztak meg a kórházban azért, mert alig tudott románul. Az orvost megbüntették, sőt azóta már nem is praktizálhat, mert kenőpénzt fogadott el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére