Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megalakult az Országos Építészeti Tervtanács

888.hu

2022.09.01. 18:00

A Tanács egyik fő feladata a magyar beruházások minőségének emelése.

 

Lánszki Regő építészeti államtitkár és országos főépítész elnökletével megalakult az Országos Építészeti Tervtanács, mely augusztus 17-e óta kibővült feladatkört lát el és kiemelt hangsúlyt fektet a magyar beruházások minőségének emelésére – olvasható az epiteszforum.hu oldalán.

Fontos változás, hogy

 

az állami beruházások esetén az Országos Építészeti Tervtanács hozzájárulása nélkül nem adható ki építési engedély. A folyamatban lévő magánberuházásokat ez a jogszabály módosítás azonban nem érinti.

 

Vissza kell szorítanunk a rossz tájolású, nem megfelelő minőségű anyagokból épült, környezetükhöz nem illeszkedő épületeket. A helyi közösségek és főépítészek bevonása pedig a helyismeret miatt elengedhetetlen, hogy sehol ne épülhessen meg olyan állami vagy piaci beruházás, melyet a helyi lakosok nem szeretnének.”
– mondta Lánszki Regő.

 

Ahogy arról a fórum beszámol, építészeti-műszaki tervtanácsok működésről és feladatairól szóló kormányrendelet két beruházási kört bízott a Tervtanácsra: az OÉT véleményezi mind az állami magasépítési beruházások építészeti minőségét, mind a magánberuházásokban megvalósuló, 5000 négyzetméter alapterületet meghaladó épületek, és az egy építési telken 1500 négyzetméter alapterületet meghaladó és legalább hat lakásból álló többlakásos, új építésű lakóépületek építészeti kialakítását.

 

 

Borítókép: epiteszforum.hu

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére