Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megalakulása óta a legkeményebb hetén van túl a Jobbik

888.hu

2018.06.10. 20:30

Ez a hét a pártszakadás jegyében telt a cukisodó Jobbiknál. Úgy látszik, hogy túlnéppártosodtak.

Régóta lehetett tudni, hogy ezen a héten megmozdul a föld a Jobbik alatt és akár komoly változások is jöhetnek. Egészen azóta tudható volt mindez, hogy a pártvezetés kitűzte Toroczkai László fegyelmi tárgyalásának időpontját. Toroczkai bűne az volt, hogy egy szűken elbukott elnökválasztási verseny után "Mi Magunk" néven platformot akart alapítani a Jobbikon belül, amelybe bevitte volna a híveit. Emellett Toroczkai az új pártelnököt és embereit is nyilvánosan kritizálta, de ami talán a legsértőbb volt az elnökség számára, hogy Vona Gábort és bukott politikáját is pellengérre helyezte.

A konfliktus szaga már hetek óta ott volt a levegőben, ám lehetett tudni, hogy ezen a héten jön a robbanás. Hétfőn Dúró Dóra nyilatkozott a Kossuth Rádiónak. A politikust korábban kizárták a Jobbik parlamenti frakciójából, mivel Toroczkaival szövetkezett.

Úgy gondolom, hogy ez nem az az irány, ami egy erős és növekvő pártnak a jövőképét vetíti előre, most ismételten gyengébb lesz a Jobbik”

jelentette ki a politikus.

Kedden még viszonylagos nyugalom volt, ám szerdától felpörögtek az események. Először Dúró Dóra férje jelentette be, hogy otthagyja a párt alapítványát, mivel számára elfogadhatatlanná vált, hogy ezt az intézményt arra használja a párt vezetése, hogy lefizesse a frakció tagjait és néhány, a párt környékén befolyásos embert, így megvásárolva a lojalitásukat.

Pörzse Sándor is még többet, lényegében teljes képviselői fizetést kap hol a frakciótól, hol a pártalapítványtól, miközben az érdemi munkavégzését mindenki láthatja, hogy mi..."

– fakadt ki Novák Előd. A posztjában egyúttal le is mondott az alapítványban betöltött kuratóriumi tagságáról.

Közben Dúró Dóra eldöntötte, hogy mihez kezd parlamenti mandátumával. A politikus közölte, hogy nem fogja Vona egyik csatlósának adni a parlamenti székét, így attól függően adja vissza mandátumát, hogy ki lépne a helyére.

Csütörtök reggel aztán ismét Novák Elődön volt a sor, akkor az M1 reggeli műsorában azt nyilatkozta a politikus, hogy ha Toroczkait kizárják, akkor számára és még sokak számára vállalhatatlan lesz a Jobbik, és kilépnek. A politikus úgy vélte, hogy a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja rendkívüli mértékben eltávolodott a párttól, és a „lélekkufárkodás” mellett a pénzügyekben is eléggé vállalhatatlan folyamatok indultak be, ezért is mondott le a pártalapítvány kuratóriumában betöltött tisztségéről.

Pénteken aztán elindult a lavina. Először Dúró Dóra jelentette be, hogy kilép a pártból.

Nincs hova hátráljunk, s vétkesek közt cinkos, aki néma"

– írta. A politikus szerint a Jobbik már nem az a szervezet, mint amely megalakulásakor volt. Dúró szerint a néppártosodás elvette a Jobbik lelkét.

Még aznap kiderült, hogy Toroczkait valóban kizárták a pártból, amint azt Gyöngyösi Márton a döntés előtt egy héttel elkottyantotta.

Még aznap számos korábbi párttag hagyta el a Jobbikot. Olyanok is, akik több mint 10 éve dolgoztak a Jobbik környékén. A lőrinci Jobbik alapszervezete teljesen feloszlott, mint ahogy a bólyi alapszervezet is, így Baranya megyében komoly gondjai lehetnek a pártnak. Pénteken kilépett Novák Előd is.

Ráadásul egyre több hír jelenik meg a Jobbik kirívóan rossz anyagi helyzetéről. Egyrészt a pártnak ki kell fizetnie 660 millió forintnyi büntetést, mivel Simicska Lajos gyakorlatilag ingyen adta a plakáthelyeket a pártnak a választások során – amely utóbb tiltott pártfinanszírozásnak minősült. Valamint korábban Novák Előd megemlített egy 100 milliós tartozást a Magyar Posta felé. 40 milliót tudott eddig kifizetni a párt, további 60 milliót követel rajtuk a posta, amely a párt kampányanyagait terjesztette.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére