Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megalakulása óta a legkeményebb hetén van túl a Jobbik

888.hu

2018.06.10. 20:30

Ez a hét a pártszakadás jegyében telt a cukisodó Jobbiknál. Úgy látszik, hogy túlnéppártosodtak.

Régóta lehetett tudni, hogy ezen a héten megmozdul a föld a Jobbik alatt és akár komoly változások is jöhetnek. Egészen azóta tudható volt mindez, hogy a pártvezetés kitűzte Toroczkai László fegyelmi tárgyalásának időpontját. Toroczkai bűne az volt, hogy egy szűken elbukott elnökválasztási verseny után "Mi Magunk" néven platformot akart alapítani a Jobbikon belül, amelybe bevitte volna a híveit. Emellett Toroczkai az új pártelnököt és embereit is nyilvánosan kritizálta, de ami talán a legsértőbb volt az elnökség számára, hogy Vona Gábort és bukott politikáját is pellengérre helyezte.

A konfliktus szaga már hetek óta ott volt a levegőben, ám lehetett tudni, hogy ezen a héten jön a robbanás. Hétfőn Dúró Dóra nyilatkozott a Kossuth Rádiónak. A politikust korábban kizárták a Jobbik parlamenti frakciójából, mivel Toroczkaival szövetkezett.

Úgy gondolom, hogy ez nem az az irány, ami egy erős és növekvő pártnak a jövőképét vetíti előre, most ismételten gyengébb lesz a Jobbik”

jelentette ki a politikus.

Kedden még viszonylagos nyugalom volt, ám szerdától felpörögtek az események. Először Dúró Dóra férje jelentette be, hogy otthagyja a párt alapítványát, mivel számára elfogadhatatlanná vált, hogy ezt az intézményt arra használja a párt vezetése, hogy lefizesse a frakció tagjait és néhány, a párt környékén befolyásos embert, így megvásárolva a lojalitásukat.

Pörzse Sándor is még többet, lényegében teljes képviselői fizetést kap hol a frakciótól, hol a pártalapítványtól, miközben az érdemi munkavégzését mindenki láthatja, hogy mi..."

– fakadt ki Novák Előd. A posztjában egyúttal le is mondott az alapítványban betöltött kuratóriumi tagságáról.

Közben Dúró Dóra eldöntötte, hogy mihez kezd parlamenti mandátumával. A politikus közölte, hogy nem fogja Vona egyik csatlósának adni a parlamenti székét, így attól függően adja vissza mandátumát, hogy ki lépne a helyére.

Csütörtök reggel aztán ismét Novák Elődön volt a sor, akkor az M1 reggeli műsorában azt nyilatkozta a politikus, hogy ha Toroczkait kizárják, akkor számára és még sokak számára vállalhatatlan lesz a Jobbik, és kilépnek. A politikus úgy vélte, hogy a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportja rendkívüli mértékben eltávolodott a párttól, és a „lélekkufárkodás” mellett a pénzügyekben is eléggé vállalhatatlan folyamatok indultak be, ezért is mondott le a pártalapítvány kuratóriumában betöltött tisztségéről.

Pénteken aztán elindult a lavina. Először Dúró Dóra jelentette be, hogy kilép a pártból.

Nincs hova hátráljunk, s vétkesek közt cinkos, aki néma"

– írta. A politikus szerint a Jobbik már nem az a szervezet, mint amely megalakulásakor volt. Dúró szerint a néppártosodás elvette a Jobbik lelkét.

Még aznap kiderült, hogy Toroczkait valóban kizárták a pártból, amint azt Gyöngyösi Márton a döntés előtt egy héttel elkottyantotta.

Még aznap számos korábbi párttag hagyta el a Jobbikot. Olyanok is, akik több mint 10 éve dolgoztak a Jobbik környékén. A lőrinci Jobbik alapszervezete teljesen feloszlott, mint ahogy a bólyi alapszervezet is, így Baranya megyében komoly gondjai lehetnek a pártnak. Pénteken kilépett Novák Előd is.

Ráadásul egyre több hír jelenik meg a Jobbik kirívóan rossz anyagi helyzetéről. Egyrészt a pártnak ki kell fizetnie 660 millió forintnyi büntetést, mivel Simicska Lajos gyakorlatilag ingyen adta a plakáthelyeket a pártnak a választások során – amely utóbb tiltott pártfinanszírozásnak minősült. Valamint korábban Novák Előd megemlített egy 100 milliós tartozást a Magyar Posta felé. 40 milliót tudott eddig kifizetni a párt, további 60 milliót követel rajtuk a posta, amely a párt kampányanyagait terjesztette.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Indokolatlanul szórja a pénzt az I. kerületi önkormányzat

Budapest I. kerületének ellenzéki vezetése folyamatosan pénzhiányra hivatkozik, miközben indokolatlanul szórja el az önkormányzat pénzét – erről a Fidesz frakcióvezető-helyettese beszélt videónyilatkozatában szombaton.

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosi szolgáltatók, amelyeket szabad- vagy munkaszüneti napon járványügyi feladat ellátására köteleztek – olvasható a kormány honlapján szombaton közzétett közleményből.

Gyurcsányék katasztrófális következményeket akarhatnak

Gyurcsányék katasztrófális következményeket akarhatnak

„A valóság figyelembevételének megtagadása bármilyen okból történik is, katasztrofális következményekkel jár” – írja az orosz-amerikai író, filozófus, Ayn Rand.

Szlávik: a mutáns vírusnál a klinikai tünetek is súlyosabbak

Szlávik: a mutáns vírusnál a klinikai tünetek is súlyosabbak

Meredeken emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma és ezzel párhuzamosan nőni fog a kórházba kerülők, sőt az intenzív osztályokon kezeltek száma is – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton a közmédiának.

Úgy tűnik, ennél olcsóbbak már nem nagyon lesznek az albérletek

Bár éves szinten még bő 10 százalékkal csökkent a januári KSH-ingatlan.com lakbérindex, havi szinten már alig változtak a bérleti díjak, ami pedig arra utal, hogy elérhették a mélypontot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére