Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még nem dõlt el, hogy lesz-e gender szak vagy sem

Nagy Gábor

2018.08.11. 16:55

Lapinformációk szerint még nem született kormánydöntés az ügyben.

Mint ismert, komoly vita alakult ki a magyar közéletben amiatt, hogy belengették: eltűnhet Magyarországról a gender szak. Itthon két felsőoktatási intézmény, a Soros-egyetem és az ELTE kínál a hallgatóknak társadalmi nemek tanulmánya szakot. Lapinformációk szerint azonban még nem született döntés az ügyben, emiatt teljesen felesleges az a balliberális hiszti, ami péntek óta folyik az országban.

A képzés "beszüntetése" nem sok diákot érint, hiszen, ahogy arról mi is írtunk, az ELTE-n például alig érdekel valakit a képzés. Ráadásul társadalmi nemek tanulmánya szakon végzett hallgatók iránti igény a magyar munkaerőpiacon egyáltalán nem mutatható ki.

A felháborodásra reagálva az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Rétvári Bence egy hosszabb posztot írt a Facebookra.

Ha csak a tudomány és a munkaerőpiac irányából nézzük, a gender szak valószínűleg sose jött volna létre. Nem a piac igényeire reagálva, nem a felvételizők tömeges kérésére, nem a tudományos igényesség okán, hanem ideológiai okokból hozták létre."

Úgy látja, a gender ugyanúgy egy ideológia, mint a marxizmus-leninizmus, és a liberálisok ugyanúgy tudománynak akarják láttatni, mint korábban a kommunisták a saját ideológiájukat. Egy orvosi, mérnöki, tanári diplomához képest nagyon messze van tudományosságban a genderelmélet – írta.

Vagyis: a gender szak inkább nevezhető ideológiának, mint tudománynak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére