Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

"Meg kell állítani a migrációt, támogatni kell a magyar családokat és a kereszténységet"

888.hu

2017.06.27. 19:28

A KDNP elnöke, Semjén Zsolt szerint védeni kell a magyar családokat, ennek elengedhetetlen eleme a migrációs hullám visszaverése és a családok védelme, valamint a kereszténység támogatása is. Kósa Lajos a határok védelmét és a magyar gazdaság 2010 utáni rendbetételét, míg Varga Mihály az idáig elért gazdasági eredményeket és célkitûzéseket hangsúlyozta - írja az MTI.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közölte, hogy a nemzeti konzultáción a magyar nemzet tanúságot tett a józan ész, az életösztön és az önvédelem mellett. Kijelentette, hogy a migrációban az a legveszélyesebb, hogy nem visszacsinálható. A migránsok befogadásáról azt mondta, a keresztény válasz erre az állapotbeli kötelességről szóló tanítás. Kifejtette azt is, hogy egy embernek elsődleges kötelessége a családja iránt van, majd a barátai, rokonai iránt, azt követően a nemzet, és végül az emberiség iránt.

Nem keresztény lennék, hanem elmebeteg, ha 20 hajléktalant beraknék a fürdőszobába és a konyhába a feleségem, az anyám és a három gyermekem mellé"

– fogalmazott.

Semjén Zsolt szerint amit a magyar kormány tesz, az pontosan a keresztény tanítás, sokkal több segítséget nyújt Magyarország a bajba jutott embereknek a szülőföldjükön, mint a sokkal gazdagabb nyugati országok. A családok megerősítéséről azt mondta, olyan családpolitikát kell folytatni, amely lehetővé teszi, hogy a magyar gyermekek magyar családokban, magyar kultúrában nőjenek fel. Szerinte nincs még egy kormány, amely annyit tett volna a családokért, mint a mostani.

A miniszterelnök-helyettes a keresztény identitás megerősítéséről azt mondta, "a spirituális megerősítést" segíti Magyarország alaptörvénye, amely hangsúlyozza a keresztény értékeket és amely Szent István örökségét állítja például a nemzet elé.

Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője azt hangsúlyozta, hogy a Fidesz-KDNP először gazdaságilag, majd a bevándorlástól védte meg az országot. Kifejtette, 2010-ben a napnál világosabb volt, hogy gazdasági eszközökkel kell megvédeni az országot, amely a végletekig ki volt szolgáltatva és azonnali intézkedéseket kívánt.

Magyarország el volt adósodva, a hiány 7-9 százalék volt, a kamatok pedig az egekben"

– mondta, kiemelve, hogy 2011 után a költségvetési hiány 3 százalék alatt maradt, az ország kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól és a külső államadósság is már 74 százalék alatt van.

Kitért arra is, hogy ma már kevesebb mint 25 százalékos a külső államadósság, a magyarok kezében pedig már 4200 milliárd forint értékű állampapír van, szemben a korábbi 750 milliárddal. Közölte azt is, hogy a szocialisták 900 ezer családot sodortak devizahitel-csapdába, ma már az ország ebből a szempontból is biztonságban van.

Kósa Lajos hangsúlyozta, hogy Magyarország azért tudja megvédeni határait, ellenállni az inváziónak, mert pénzügyi értelemben megtámadhatatlan. Ha nincs az első akció, nincs esélyünk megvédeni az országot és "porig romboltak volna" – mondta, példaként Görögországot említve.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kijelentette: jelentős gazdasági sikereket ért el Magyarország az elmúlt években, olyan eredményeket, amelyeket az emberek is sikernek tartanak. Kiemelte, hogy a siker ma mást jelent, mint korábban, ma azt jelenti, amit a magyarok többsége sikernek gondol, vagyis azt, hogy növekednek a bérek, több a munkahely, és az emberek olyan munkahelyet találhatnak, amelynek révén el tudják tartani magukat és a családjukat. 

A miniszter szerint a szocialista kormányok alatt a hitelfelvételt tartották sikernek, és azt, hogy az állami vagyon stratégiailag meghatározó elemeit értékesítették.

 Mi viszont azt tartjuk sikernek, hogy az országban több a munkahely, többen dolgoznak, növekednek a bérek, és elkerültük a gazdasági csődhelyzetet"

– mondta.

Varga Mihály hozzátette, hogy arra törekednek, hogy a hitelállomány leépüljön, és:

az állam addig nyújtózkodjon, ameddig a takarója ér".

Úgy vélte, az elmúlt években a gazdaságpolitika egyik legfontosabb eredménye az volt, hogy az európai trendekkel szemben Magyarországon csökkent az adósság mértéke, a hiány tartósan 3 százalék alatt van, és az ország túljutott azon a sokkon, amelyet az előző szocialista kormányok okoztak, törleszteni tudta a hiteleit. A stratégiailag meghatározó vagyontárgyak újra állami tulajdonban vannak és részét képezhetik a gazdaságpolitikának – közölte.

A miniszter elmondta, hogy a kamatok történelmi mélységbe jutottak, jelentősen csökkent a családok hitele mögötti árfolyamkockázat, a munkanélküliségi ráta visszaesett, növekednek a bérek, csökkennek az adók és a közterhek, valamint a minimálbérek is tovább emelkednek. Az olcsó bérekre hosszú távon nem épülhet az ország versenyképessége – mutatott rá.

Varga Mihály szerint gazdasági háború van, amelyben az egyre fejlődő, egyre versenyképesebb közép-európai országok a célpontok, de nekünk nem szabad meghátrálni.
A gazdasági sikerekhez szükséges az emberek támogatása is, amelyet a nemzeti konzultációban megkaptak azoktól, akiknek meggyőződésük, hogy Magyarország jó úton jár – vélekedett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére