Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még egy hétig jelentkezhetnek az átjelentkezéssel szavazók

Nagy Gábor

2016.09.23. 07:08

Jövõ péntek délután 4 óráig (szeptember 30.) kérhetik átjelentkezésüket egy másik településre azok a magyarországi lakóhellyel rendelkezõ választópolgárok, akik az országos népszavazáson nem a lakóhelyük szerinti településen vagy ugyanazon a településen, de eltérõ szavazókörben kívánnak voksolni. Eddig mintegy 30 ezren jelezték, hogy nem a lakóhelyükön akarnak szavazni.

Az átjelentkezést a választó lakcíme szerinti helyi választási irodánál postai úton, személyesen vagy online formában, a www.valasztas.hu oldalon lehet kérni. A kérelemnek a személyes adatokon túl tartalmaznia kell annak a településnek a megjelölését, ahol a választópolgár szavazni kíván.

Átjelentkezéssel szavazhat:

  • aki a voksolás napján Magyarország területén, de a magyarországi lakcíme szerinti szavazókörtől eltérő helyen tartózkodik (tehát nem kell hazautaznia az állampolgárnak, ha részt kíván venni a voksoláson
  • aki mozgásban korlátozott, vagy épp egy kórházban tartózkodik, de az a lakcímétől eltérő területen található (tehát nem abban a körzetben) – számukra egyébként a helyi szavazatszámláló bizottság mozgóurnás voksolást is tud biztosítani

A választópolgár tehát szeptember 30-án 16 óráig kérheti visszavételét a lakcíme szerinti szavazóköri névjegyzékbe.

Az Országgyűlés május 10-én rendelte el a kormány által kezdeményezett népszavazást, amelyet Áder János köztársasági elnök október 2-ára írt ki. A kérdés úgy szól: "Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére