Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még a Moody's is elismerte: a magyar gazdaság remekel

Bokor Gábor

2017.11.17. 09:44

A Moody's Investors Service csütörtök este Londonban ismertetett éves országjelentésében Magyarország gazdaságával kapcsolatban azt jegyezte meg, hogy jelentõsen csökkent a külsõ sérülékenysége, és ez is a "Baa3" befektetési ajánlású, stabil kilátású osztályzattal nyilvántartott szuverén magyar adósprofil pillérei közé tartozik.

A hitelminősítő tanulmánya szerint örömteli, hogy a magyar gazdaság sok lábon áll, a kormány pedig elkötelezett az okos és körültekintő költségvetési politika mellett. A jelentés kitér arra is, hogy a magyar kormány elkötelezetten törekszik arra, hogy az államháztartási hiány ne haladja meg a GDP 3 százalékát, és a Moody's ennek alapján azzal számol, hogy az államadósság-ráta a következő években fokozatosan ugyan, de tartósan tovább csökken.

A másik nagy hitelminősítő, a Fitch Ratings is elismerően nyilatkozott Magyarországról. A szervezet múlt pénteken javította pozitívra az addigi stabilról a hosszú futamidejű, devizában és forintban fennálló magyar államadósság osztályzatát. 

Ez lesz a hatodik olyan év egymás után, amelyben csökken a magyar államadósság-ráta"

– írta a Fitch, amely szerint a gazdasági gyorsulás elsődleges hajtóereje a hazai fogyasztás, amelyet az erőteljes munkapiaci helyzet, a gyors bérnövekedés és a kordában tartott infláció segít.

A Moody's várakozása szerint a magyar gazdaság aktivitása a jelenlegi fellendülési szakaszban végig élénk marad.

Az utóbbi hónapokban, években a legtöbb nagy hitelminősítő csak szuperlatívuszokban beszélt a magyar gazdaságról. Elsőként, tavaly májusban a Fitch Ratings emelte vissza a befektetési ajánlású kategóriába a magyar államadós-besorolást, majd a Standard & Poor's tavaly szeptemberben, a Moody's tavaly novemberben minősítette fel a befektetési kategóriába Magyarországot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére