Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még a baloldali szavazók is látják, hogy Karácsonyék alkalmatlanok

Nagy Gábor

2019.09.09. 08:08

A számok nem hazudnak.

Tarlós István nemcsak vezet a főpolgármesterségért folyó versenyben (a biztos szavazók 52 százaléka támogatja), de sokkal esélyesebbnek is tartják kihívóinál — derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásából.

A Magyar Nemzetben publikált felmérés azt mutatja: Karácsony Gergelyt a budapestiek 53 százaléka tartja a főpolgármesterségre alkalmatlannak, s csupán 32 százalékuk tartja alkalmasnak, azaz a budapestiek abszolút többsége kételkedik a leköszönő zuglói polgármester talentumában. A fővárosiak Puzsér Róbertet, Berki Krisztiánt és Thürmer Gyulát sem tartják alkalmasnak jelöltnek.

A számok szerint (56 százalék) egyedül Tarlós Istvánt tartják potens városvezető-jelöltnek a budapestiek.

MTI Fotó: Kallos Bea

A főpolgármester-jelöltek versenyében is jelentős Tarlós István előnye. A biztos szavazók köré­ben 52 százalékos a támogatottsága, míg Karácsony Gergely 42, Puzsér Róbert pedig hat százalékot szerezne.

Az alkalmasság megítélése mellett a választók által feltételezett esélyesség is jelentősen befolyásolja, melyik jelölt ülhet be a Városházára. A budapestiek háromötöde (60 százalék) Tarlós István győzelmére számít, míg kevesebb mint egyötöde (18 százalék) gondolja azt, hogy Karácsony Gergely főpolgármester lehet. Puzsér Róbert is több szavazatban reménykedhet, mint ahányan bíznak áttörésében (egy százalék).

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére