Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még 200 mintavételi egységet állítanak be a gyorsabb teszteredmények érdekében

MTI

2020.10.28. 21:20

Egyre több a koronavírus miatti mintavételi megrendelés, ezért napokon belül még 200 mintavételi egységet állítanak be országszerte – nyilatkozta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője szerdán a közmédiának.

 

Győrfi Pál kiemelte: az elmúlt napokban jelentősen megnőtt a mentőszolgálathoz beérkező koronavírus miatti mintavételi megrendelések száma. A kezdeti néhány száz feladat után az elmúlt hetekben már napi több mint 5 ezer ilyen igénylés futott be az Országos Mentőszolgálathoz, most pedig egyes napokon a mintavételi feladatok száma meghaladja a 12 ezret is.

Annak érdekében, hogy minden mintavételi megrendelést gyorsan tudjanak teljesíteni, a Belügyminisztérium (BM) közreműködésével napokon belül

még 200 mintavételi egységet állítanak be országszerte.

Az egységek személyzetét végzős orvostanhallgatók alkotják, a járműveket a BM biztosítja. A mintavevőket az Országos Mentőszolgálat képezi ki. A képzés kiterjed a védőeszközök használatára, a beavatkozás szakmai protokolljára, a fertőtlenítésre és a szükséges adminisztrációra is.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr vezetője hangsúlyozta: eddig is mindent megtettek, hogy a mintavétel folyamatosan és gördülékenyen menjen. A BM közreműködésével beálló plusz 200 mintavételi egység értékes segítség, mert

ez gyakorlatilag megduplázza a kapacitásukat.

Így Győrfi Pál szerint nemcsak tarthatóak lesznek az eddigi rövid határidők, hanem lehet, hogy ezen még csökkenteni is tudnak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére