Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Médiaholding jön létre

Tóth Dalma

2018.11.28. 13:35

A baloldal szétesik, miközben a jobboldalon erõs egység mutatkozik.

A liberális médiumok a csőd szélén állnak, Soros pénze nélkül nagy bajban lennének. Nemhiába kuncsorognak folyton pénzért, egyikük sem tud megállni a lábán. A "függetlenobjektív" baloldali médiumokra egyre kevésbé kíváncsiak az emberek. A maradék támogatókért pedig egymásnak esnek.

Ezzel ellentétben a jobboldalon olyan összefogás jött lére, amire még nem volt példa. Tíz kiadóvállalat döntött úgy, hogy csatlakozik a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz. A szervezet idén ősszel kezdte meg működését. Céljuk, hogy a magyar írott sajtókultúra fennmaradását segítsék.

Az alapítvány az alábbi médiavállalkozások kizárólagos, illetve többségi részesedésének megszerzésére irányulóan kötött megállapodást a felajánlókkal:

  • Echo Penisola Kft.,
  • Gong Rádió Kft., 
  • HírTV Zrt.,
  • Hold Reklám Kft.,
  • Hung-Ister Zrt.,
  • K4A Lapkiadó Kft.,
  • Mandiner Press Kft.,
  • Modern Media Group Zrt.,
  • Napfénymédia és Marketing Kft.
  • Ripost Média Kft.

A közlemény szerint a médiavállalkozásokban, melyek tevékenysége a rádiós és televíziós médiaszolgáltatásra, online tartalomszolgáltatásra és nyomtatott sajtótermékek kiadására terjed ki, és piaci részesedésük 20 százalék alatti, az alapítvány különböző felajánlások, illetőleg adományok alapján 2018 novemberében tulajdonrészt szerzett.

Az alapítványhoz a felsoroltakon kívül újabb felajánlások érkeztek, az OPUS PRESS Zrt., ECHO HUNGARIA TV Zrt., New Wave Media Group Kft. és a Magyar Idők Kft. tulajdonosai felajánlották az érintett médiaszolgáltatókat és tulajdonukban lévő médiumokat az alapítvány számára, amelyeket az alapítvány elfogadott, az érintett cégekkel egyetemben az alapítvány a mai napon összefonódás bejelentése tárgyában a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordul.

A közlemény szerint a médiavállalkozások jövőbeli működtetésével kapcsolatos feladatok ellátására a kuratórium dr. Liszkay Gábor urat kérte fel.

Fontos megjegyezni, hogy az alapítvány nonprofit módon működik. Ez azt jelenti,  hogy a nyereséget visszaforgatják az médiumokba, hogy megvalósíthassák az alapító okiratban foglalt célokat.

A jobboldal tovább halad előre, ameddig a liberális oldal vergődik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére