Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Medgyessy is ott lesz az OLAF-meghallgatáson

Sümeghi Lóránt

2017.03.14. 09:28

A volt szocialista miniszterelnököt az Európai Csalás Elleni Hivatalnak a 4-es metró beruházásáról szóló jelentése nevesíti.

A volt szocialista miniszterelnököt az Európai Csalás Elleni Hivatalnak a 4-es metró beruházásáról szóló jelentése nevesíti – írja a Magyar Idők.

A lap beszámolója szerint Medgyessy elismerte, ott lesz az Országgyűlés gazdasági bizottságának az Európai Csalás Elleni Hivatalnak a 4-es metró beruházásáról szóló jelentését vizsgáló meghallgatásán, utána pedig válaszolni fog az ott elhangzó újságírói kérdésekre. 

A vádak szerint elsősorban a fővárosi önkormányzat, az Alstom és Medgyessy Péter érintett a metróberuházással kapcsolatos szabálytalanságokban, amelyek mintegy 167 milliárd forint értékű szerződéssel kapcsolatosak.

A vizsgálat alapján az összes, súlyos anyagi hátrányt jelentő szerződést, megállapodást 2010 előtt kötötték meg, ezek miatt pedig 59 milliárd forintnyi uniós forrást is visszakövetelhet Brüsszel.

Ismeretes, a volt szocialista kormányfő egyik cége tanácsadás címszóval mintegy 180 millió forintot kapott az Alstomtól, az összegből később 60 millió forint a felesége, Csaplár Katalin számláján landolt születésnapi ajándékként.

A lap felidézi: a volt miniszterelnököt először február 15-én akarta meghallgatni a Bánki Erik (Fidesz) elnökölte bizottság, akkor a meghívottak közül egyedül Medgyessy Péter jelezte írásban, hogy külföldön tartózkodik, de később, március folyamán a testület rendelkezésére áll. A február közepére tervezett meghallgatásra szintén kapott meghívót Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester, valamint Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt szocialista miniszterelnökök, akik válaszra sem méltatták a hivatalos megkeresést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: Erős vár a mi Istenünk

Erős vár a mi Istenünk, jó fegyverünk és pajzsunk. Ha ő velünk, ki ellenünk? – írta a miniszterelnök a Facebook-on.

Az ellenfelek helyett az energiaválság jelenti a legnagyobb kihívást a sportkluboknak

Az ellenfelek helyett az energiaválság jelenti a legnagyobb kihívást a sportkluboknak

Nehéz hetek, hónapok várnak a hazai – és az európai – sportélet főszereplőire a hideg beköszöntével. Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnökének minapi nyilatkozata szerint a magyar sport a rendszerváltozás utáni legnagyobb kihívásával néz szembe a háború okozta energiaválság miatt. A 888.hu megpróbált utánajárni, mivel kell szembenézni a sportélet főszereplőinek, illetve annak, hogyan lehet csökkenteni az emelkedő költségeket.

Már nem ömlik a gáz a tengerbe a megrongálódott Északi Áramlat-2 vezetéken

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe a megrongálódott Északi Áramlat-2 vezetéken – közölte szombaton a vezetéket üzemeltető vállalat szóvivője.

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

Átadták a Bulgáriát és Görögországot összekötő gázvezetéket. A szombati szófiai ceremónián Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is részt vett, aki szerint a déli vezeték Európa szabadságát jelképezi.

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Pénteken Putyin elnök burkoltan azzal fenyegetőzött, hogy atomfegyvereket vet be a megszállt régiók védelmére.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére