Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mától a regisztrált 16–18 évesek számára is elérhető az időpontfoglaló

888.hu

2021.05.10. 09:00

Több mint 84 ezer érvényesen regisztrált fiatal számára nyílt meg mától az időpontfoglaló, a jogosultak erről SMS-értesítést is kapnak – tájékoztat a koronavirus.gov.hu.

 

A kormányzati oldal közli, hogy a fiatalok oltására május 13-a, csütörtöktől május 18-a, keddig hirdettek időpontokat a kórházak.

Az időpontfoglalásra és az oltásra azok a fiatalok jogosultak, akik érvényesen regisztráltak, május 18-áig betöltik a 16. életévüket, illetve idén betöltik a 18. életévüket.

Oltásuk Pfizer-vakcinával történik.
Felhívják a figyelmet, hogy erre a vakcinára most kizárólag ez a korosztály tud időpontot foglalni, a többi regisztrált továbbra is Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik oltásokra tud jelentkezni.

Kérik, hogy az oltásra kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot vigyenek, amely letölthető a koronavirus.gov.hu honlapról. Figyelmeztetnek, hogy

a szülői hozzájáruló nyilatkozat nélkül nem adható be az oltás.

Az SMS-ben értesített fiatalokat arra kérik, hogy mielőbb foglalják le az oltási időpontokat a www.eeszt.gov.hu oldalon, ahová a tajszám és a születési dátum megadásával tudnak belépni, majd ki tudják választani az oltás időpontját és helyszínét. A véglegesített foglalásról visszaigazoló e-mailt kapnak, kérik, hogy azt nyomtassák ki, és vigyék magukkal a kórházi oltópontra.

Amennyiben csak tanítási időszakra sikerül időpontot foglalniuk, az oltás igazolt hiányzásnak számít a középiskolákban, amit az oltási időpont visszaigazolása és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni.

Azok a 16–18 évesek, akik eddig nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, ezután is megtehetik, az ő oltásukra a későbbiekben, a többi regisztrálttal együtt lesz lehetőség.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére