Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Maruzsa szerint nem lesz szükség online ballagásokra

Hökkön Melinda

2021.03.25. 17:40

Ugyan az április 7-ei újranyitás nem biztos, az viszont igen, hogy a diákoknak nem kell otthon tölteniük a tanévből hátralévő összes napot.

 

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a Magyar Nemzetnek adott interjújában kitért az iskolák és óvodák újranyitásának lehetséges dátumára, az érettségik, illetve az online tanítás menetére.

Jelenleg valószínűbb, hogy a jelenléti nevelés és oktatás visszaállítása kitolódhat egy kicsit, de ehhez is látni kell a következő két hét fejleményeit”

– nyilatkozta.

Arra a kérdésre, hogy megtartják-e az érettségi szóbeliket, az államtitkár úgy válaszolt, hogy

az érettségi vizsgák forgatókönyvét az aktuális járványhelyzet fogja meghatározni.

Hozzátette, hogy nem mindenkinek könnyebbség a szóbeli vizsgák eltörlése, hiszen sok diák szóban erősebb, mint írásban.

Maruzsa elmondta azt is, hogy a tanárok idén már jóval könnyebben veszik az online oktatás okozta nehézségeket, mint tavaly, hiszen az ehhez szükséges informatikai háttér már sokat fejlődött, és azt a tanárok remekül megtanulták használni.

A hátrányos helyzetű gyerekek online tanulásának segítéséről is szó volt:

Tavaly tavasszal nyolcezer számítógépet szereztünk be, ami akkor egy gyorssegély volt, utána további 18 ezer gépet vásárolt a Klebelsberg Központ, amelyek 2020 végén a tankerületekhez kerültek, így összesen 376 ezer körüli eszköz áll rendelkezésre jelenleg, amelyek szükség esetén tanulóknak is kiadhatók”

– számolt be az államtitkár.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Felszínesen, de annál hangosabban politizálnak a „mai fiatalok”

Felszínesen, de annál hangosabban politizálnak a „mai fiatalok”

„A fiatalokat nem érdekli a politika” – mondják sokan. Valójában nem érdekli, vagy csak mélységeiben nem? Na nem mintha én nagymama korú lennék, viszont mégis inkább közéjük tartozom a politikafogyasztásomat tekintve, ugyanis a témában egészen nagy eltéréseket vettem észre, különböző generációkat figyelve.

A budapesti szemétkáosz felelősei: Karácsony Gergely és a „Gyurcsány-fióka”

A budapesti szemétkáosz felelősei: Karácsony Gergely és a „Gyurcsány-fióka”

Kedd óta nem viszik el a szemetet Budapesten. A helyzet legfőbb felelőse Karácsony Gergely és multimilliárdos cégvezér haverja, Mártha Imre. Mártha korábban azzal került a hírekbe, hogy elképesztő luxusban él. A baloldali városvezetés annak ellenére nem képes kezelni a válsághelyzetet, hogy soha nem látott pluszbevétele van Budapestnek – írta meg az Origo.

Nemzetközi Energiaügynökség: csökkenteni kell az áramfogyasztást minden európai háztartásban

Az energiaügynökség szerint az európai háztartásoknak és vállalkozásoknak jelentősen csökkenteniük kell az energiafogyasztást, hogy a következő télen is megmaradjanak a tartalékok.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére