Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay spiclitörvénye ellen tiltakozik a Fidesz

888.hu

2020.07.21. 09:48

A hódmezővásárhelyi spiclitörvény visszavonását szorgalmazta Benkő Zsolt, a közgyűlés Fidesz-KDNP-s tagja keddi sajtótájékoztatóján a városban.

Márki-Zay Péter alaptörvényt és más jogszabályokat is sértő rendelete alapján a polgármester titokban gyűjthet bizonyítékokat a hódmezővásárhelyiekről – mondta Benkő Zsolt a sajtótájékoztatón az MTI tudósítása szerint.

A politikus közölte, a közgyűlés június 25-én fogadta el az 1950-es évek legsötétebb időszakát idéző rendeletet.

A jogszabály alapján legfeljebb 100 ezer forint jutalmat kaphat az, aki bizonyítékot szolgáltat a városnak jelentős anyagi kárt okozó ügyekben – vandalizmus, illegális szemétlerakás, korrupció –, amelyekben később jogerős, elmarasztaló ítélet születik.

A Fidesz-KDNP már a vita során elfogadhatatlannak nevezte a rendeletet.

Márki-Zay Péter és Kálmán Olga – összenő, ami összetartozik

A július 8-ai testületi ülésen a képviselők csak egy nagyon rövid tájékoztatást kaptak a rendeletről. A polgármester és a jegyző azt mondta, hogy a kormányhivatal törvényességi észrevételt tett, de nincs akadálya a jogszabály megalkotásának, csak néhány módosításra van szükség – közölte Benkő Zsolt.

Márki-Zay Péter azonban elfelejtette kibontani az igazság minden részletét – fogalmazott a képviselő.

A kormányhivatal súlyos jogszabálysértésekre hívta fel a figyelmet, és ezért felszólította a polgármestert, helyezzék hatályon kívül a rendeletet – mondta.

A kormányhivatal álláspontja szerint a rendelet sérti a jogbiztonság és a személyes adatok védelmének alaptörvényben foglalt elvét. A jogszabály ellentétes a bűnüldözés garanciális jellegű törvényi előírásaival, a polgármester nem jogosult bizonyítékok gyűjtésére, értékelésére, kezelésére – közölte.

Benkő Zsolt szerint fennáll a veszélye annak, hogy Márki-Zay Péter olyanokat „büntethet”, akik elégedetlenek a városvezetés munkájával.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A Dobrev vezette komprádor alakulat újabb támadása Orbán ellen

A Dobrev vezette komprádor alakulat újabb támadása Orbán ellen

Kifejezetten hálás vagyok a baloldal magyargyalázó brigádjának, hogy alávaló hagyományaikhoz hűen ezúttal is külföldön igyekeznek rombolni lakóhelyük tekintélyét. Azt a hatalmas munkát, amelyet Orbán Viktor Magyarország függetlenségének megerősítése, gazdaságának a fejlett uniós államokéhoz való felzárkóztatása érdekében eddig négyszeri megválasztása után végezhetett.

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

Baloldal és a kettős mérce | A magyarok többsége elégedett Orbán Viktorra | Mutatjuk, hogy hazudik a 444.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére