Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay elkezdhet csomagolni

Horváth József György

2019.07.13. 13:58

Politikai és morális válságba került a hódmezővásárhelyi polgármester. Mozgalma széthullóban, népszerűsége a padlón, politikai karrierje pedig kérdőjeles a jövőben.

Márki-Zay Péter az utóbbi időszak legnagyobb politikai vesztese – ezt mutatja a Medián június 28. és július 2. között végzett országos közvélemény-kutatása. A Medián listájának felső harmadát kormánypárti politikusok töltik ki, az első öt helyen Áder János (52 százalék), Orbán Viktor (48), Szijjártó Péter (43), Varga Mihály (43) és Tarlós István (39) áll. A hatodik helyre futott be a legerősebb ellenzéki: Karácsony Gergely zuglói polgármester népszerűsége az előző felmérés óta 33-ról 37 százalékra nőtt, és az ismertsége is majdnem teljes körű. Karácsony így újra az országosan legnépszerűbb ellenzéki politikus, megfosztva ettől a rangtól Márki-Zay Pétert. A hódmezővásárhelyi polgármester a legutóbbi 34 után most csak 29 pontot ért el, és ezzel a hetedikről a tizenhatodik helyre esett vissza.

Márki-Zaynak alighanem a nevelési elveiről elmondott, sokat vitatott nyilatkozata árthatott

– elemezte a helyzetet a Medián kutatása alapján a balliberális HVG, amely korábban messiásként ünnepelte Márki-Zayt.

A ellenzéki politikus szülőként a gyermekek testi fenyítésének híve, és nevelési szempontól helyesli, ha a gyerekkel szemben néha testi kényszert alkalmaznak, még ha a veréssel nem is ért egyet. Több elemző is kifejtette ezzel kapcsolatban, hogy ezen kijelentései miatt is eshetett vissza Márki-Zay népszerűsége.

Márki-Zay elveszthet mindent

Szétesőben van ugyanis a mozgalma is. Nemrég derült ki, hogy két alapító, Hadházy Ákos és Ábrahám Júlia távozott az elnökségből, mert elmondásuk szerint kifogásolták a klikkesedést, azt hogy a tényleges döntéseket egy szűk kör, Márki-Zay, Lukácsi és Kész Zoltán hozza, illetve túl nagy szerepe van az operatív igazgatónak. Rosszallták továbbá, hogy Hadházy nem láthatott bele a gazdálkodásba.

Márki-Zay szerint Hadházy és Ábrahám az utóbbi hónapokban nem vett részt aktívan a munkában, a kilépéssel formálisan ezt pecsételték meg. Szerinte csupán félreértésből adódott, hogy Hadházy nem láthatott bele a gazdálkodásba, a folyószámlát ráadásul végül megnézhette.

Márki-Zay üzenete és fő politikai terméke (helyi szinten közös civil jelöltet állítsanak az ellenzéki pártok) elcsépeltté vált a harmadik kétharmados Fidesz-győzelem után, és most már a DK-tól a Jobbikig minden ellenzéki párt ezzel az ötlettel házal, noha ezzel csak még nagyobb káoszt és civakodást gerjesztenek maguk között. A Mindenki Magyarországa Mozgalom tagjai, élükön Márkival úgy gondolják, hogy az ő ”innovációjukat„ kezdte el használni az ellenzék (amúgy eddig nem sok sikerrel), azt viszont nehezen veszik észre, hogy ezzel teljesen elveszik reflektorfényt a pár hónapja még megváltóként tetszelgő Márki-Zay elől.

Mindeközben a mozgalmat otthagyó Hadházy burkolt, de komoly bírálatokat fogalmazott meg Márki-Zayékkal szemben. Az ATV azon kérdésére, hogy mozgalom egyáltalán működik, vagy létezik-e, nem tudott pozitív megerősítő választ adni.

Tisztelem Márki-Zay Pétert, egyetértek a mozgalom céljaival, de jelen pillanatban kis esélyét látom csak annak, hogy ezeket a célokat meg is tudja valósítani

– nyilatkozta még kilépésekor Hadházy, aki amúgy Márki-Zay Péter unokatestvére.

Márki-Zay polgármestersége is kérdéses a jövőben

A hódmezővásárhelyi polgármestert rengeteg kritika éri helyi szinten azzal kapcsolatban, hogy túl sok időt tölt országos politizálással ahelyett, hogy a városra figyelne. Sokak szerint csak saját pecsenyéjét sütögeti, Hódmezővásárhely nem is érdekli valójában, csak felhasználja polgármesterségét, hogy országos politikai karrierjét építse. Emiatt sokat esett népszerűsége a városban, egyre kevesebben bíznak meg a polgármesterben. Ezen túlmenően rossz kommunikációjával már többeket megsértett saját városában, többek között a vásárhelyi kórház dolgozóit és a városházán dolgozókat.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Megdöbbentő számok: a német lakosság negyede migrációs háttérrel rendelkezik

Meghaladta a 25 százalékot az úgynevezett migrációs hátterű lakosság aránya Németországban tavaly a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) szerdai adatai szerint.

Salvini ellen szövetkezik a bevándorláspárti olasz baloldal

Salvini ellen szövetkezik a bevándorláspárti olasz baloldal

Az eddig ellenzékben levő balközép Demokrata Párt (PD) teljes körű felhatalmazást adott a főtitkár Nicola Zingarettinek, hogy megkezdje a kormányalakítási egyeztetést az eddig koalícióban kormányon lévő, szélsőbaloldali Öt Csillag Mozgalommal.

Újabb magyar rendőri kontingens indult Európa határainak védelmére

Újabb magyar rendőri kontingens indult szerdán Szerbiába és Észak-Macedóniába, ahol a határok őrzésében segítenek majd – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Kína továbbra is elutasítja az azonos neműek házasságát

Kína jogi álláspontja szerint a házasság továbbra is egy férfi és egy nő köteléke – szögezte le egy kínai parlamenti szóvivő szerdán, kizárva, hogy Peking kövesse Tajvant az azonos neműek házasságának engedélyezésében.

Kiskorú lányokat erőszakoltak meg egy svéd fesztiválon, nem ez volt az első eset

Kiskorú lányokat erőszakoltak meg egy svéd fesztiválon, nem ez volt az első eset

Rajtuk kívül tucatnyian jelentették, hogy ismeretlenek zaklatták őket.

Tarlós: Karácsony felkészületlen és szavahihetetlen

Tarlós: Karácsony felkészületlen és szavahihetetlen

A harmadik ciklusára készülő kormánypárti főpolgármester szerint az egyetlen közös ellenzéki főpolgármester-jelöltről szóló elképzelés összeomlott. A városvezető felkészületlennek nevezte az ellenjelölteket, köztük Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltjét az M1 szerda reggeli műsorában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére