Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Márki-Zay elkezdhet csomagolni

Horváth József György

2019.07.13. 13:58

Politikai és morális válságba került a hódmezővásárhelyi polgármester. Mozgalma széthullóban, népszerűsége a padlón, politikai karrierje pedig kérdőjeles a jövőben.

Márki-Zay Péter az utóbbi időszak legnagyobb politikai vesztese – ezt mutatja a Medián június 28. és július 2. között végzett országos közvélemény-kutatása. A Medián listájának felső harmadát kormánypárti politikusok töltik ki, az első öt helyen Áder János (52 százalék), Orbán Viktor (48), Szijjártó Péter (43), Varga Mihály (43) és Tarlós István (39) áll. A hatodik helyre futott be a legerősebb ellenzéki: Karácsony Gergely zuglói polgármester népszerűsége az előző felmérés óta 33-ról 37 százalékra nőtt, és az ismertsége is majdnem teljes körű. Karácsony így újra az országosan legnépszerűbb ellenzéki politikus, megfosztva ettől a rangtól Márki-Zay Pétert. A hódmezővásárhelyi polgármester a legutóbbi 34 után most csak 29 pontot ért el, és ezzel a hetedikről a tizenhatodik helyre esett vissza.

Márki-Zaynak alighanem a nevelési elveiről elmondott, sokat vitatott nyilatkozata árthatott

– elemezte a helyzetet a Medián kutatása alapján a balliberális HVG, amely korábban messiásként ünnepelte Márki-Zayt.

A ellenzéki politikus szülőként a gyermekek testi fenyítésének híve, és nevelési szempontól helyesli, ha a gyerekkel szemben néha testi kényszert alkalmaznak, még ha a veréssel nem is ért egyet. Több elemző is kifejtette ezzel kapcsolatban, hogy ezen kijelentései miatt is eshetett vissza Márki-Zay népszerűsége.

Márki-Zay elveszthet mindent

Szétesőben van ugyanis a mozgalma is. Nemrég derült ki, hogy két alapító, Hadházy Ákos és Ábrahám Júlia távozott az elnökségből, mert elmondásuk szerint kifogásolták a klikkesedést, azt hogy a tényleges döntéseket egy szűk kör, Márki-Zay, Lukácsi és Kész Zoltán hozza, illetve túl nagy szerepe van az operatív igazgatónak. Rosszallták továbbá, hogy Hadházy nem láthatott bele a gazdálkodásba.

Márki-Zay szerint Hadházy és Ábrahám az utóbbi hónapokban nem vett részt aktívan a munkában, a kilépéssel formálisan ezt pecsételték meg. Szerinte csupán félreértésből adódott, hogy Hadházy nem láthatott bele a gazdálkodásba, a folyószámlát ráadásul végül megnézhette.

Márki-Zay üzenete és fő politikai terméke (helyi szinten közös civil jelöltet állítsanak az ellenzéki pártok) elcsépeltté vált a harmadik kétharmados Fidesz-győzelem után, és most már a DK-tól a Jobbikig minden ellenzéki párt ezzel az ötlettel házal, noha ezzel csak még nagyobb káoszt és civakodást gerjesztenek maguk között. A Mindenki Magyarországa Mozgalom tagjai, élükön Márkival úgy gondolják, hogy az ő ”innovációjukat„ kezdte el használni az ellenzék (amúgy eddig nem sok sikerrel), azt viszont nehezen veszik észre, hogy ezzel teljesen elveszik reflektorfényt a pár hónapja még megváltóként tetszelgő Márki-Zay elől.

Mindeközben a mozgalmat otthagyó Hadházy burkolt, de komoly bírálatokat fogalmazott meg Márki-Zayékkal szemben. Az ATV azon kérdésére, hogy mozgalom egyáltalán működik, vagy létezik-e, nem tudott pozitív megerősítő választ adni.

Tisztelem Márki-Zay Pétert, egyetértek a mozgalom céljaival, de jelen pillanatban kis esélyét látom csak annak, hogy ezeket a célokat meg is tudja valósítani

– nyilatkozta még kilépésekor Hadházy, aki amúgy Márki-Zay Péter unokatestvére.

Márki-Zay polgármestersége is kérdéses a jövőben

A hódmezővásárhelyi polgármestert rengeteg kritika éri helyi szinten azzal kapcsolatban, hogy túl sok időt tölt országos politizálással ahelyett, hogy a városra figyelne. Sokak szerint csak saját pecsenyéjét sütögeti, Hódmezővásárhely nem is érdekli valójában, csak felhasználja polgármesterségét, hogy országos politikai karrierjét építse. Emiatt sokat esett népszerűsége a városban, egyre kevesebben bíznak meg a polgármesterben. Ezen túlmenően rossz kommunikációjával már többeket megsértett saját városában, többek között a vásárhelyi kórház dolgozóit és a városházán dolgozókat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Messi szerint a járvány után a futball sem lesz a régi

Messi szerint a járvány után a futball sem lesz a régi

Úgy vélem, a futball, ahogy az élet általában, már soha többé nem lesz ugyanolyan – mondta Lionel Messi.

Furaháttal, a szurikátával találkozott Novák Katalin

A Fővárosi Állat- és Növénykertbe látogatott gyermeknap alkalmából az államtitkár.

Olaszország júniustól megnyitja határait

Olaszország júniustól megnyitja határait

Június 3-tól az EU-tagállamaiból és Nagy Britanniából érkezők, június 15-től pedig az összes többi beutazó előtt megnyitja határait.

Így emlékezett meg a kormány a magyar hősökről – Videó!

Vasárnap, a magyar hősök emléknapja alkalmából készített videót osztott meg a kormány a Facebook oldalán.

Szabó Tímea elundorodott saját hazugságától

Szabó Tímea elundorodott saját hazugságától

„Ismét lebukott a kormány, használhatatlan lélegeztetőgépek is érkeztek Kínából!” – sivalkodik közösségi oldalán Szabó Tímea, a jóindulattal egy százalékos támogatottságon álló Párbeszéd parlamenti frakcióvezetője.

Ezerrel tolják a magyargyűlöletet a cigányok és az antifasiszták a Facebookon

Ezerrel tolják a magyargyűlöletet a cigányok és az antifasiszták a Facebookon

Döbbenetes kommenteket írogatnak a Deák téri kettős emberölés kapcsán. Vajon Zuckerbergék ezekben a napokban kiket tiltanak le az ilyenek helyett?

„Hazánkban nem játszódhat le az, ami a dél-európai országokban”

Szijjártó Péter szerint nem fordulhat elő, hogy egy emberi élet megmentése egészségügyi kapacitás kérdése legyen.

Az ex-LMP-s Kassai Dániel egy parkoló autóból nácizta le a megemlékezőket | VIDEÓ

Az ex-LMP-s Kassai Dániel egy parkoló autóból nácizta le a megemlékezőket | VIDEÓ

Annyi bátorsága már nem volt, hogy a futballszurkolók szemébe mondja, mit gondol róluk.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére